«Παράθυρο» Σταϊκούρα για ειδικό επίδομα σε αστυνομικούς και σε υπαλλήλους καθαριότητας

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για ειδικό επίδομα σε αστυνομικούς και σε υπαλλήλους καθαριότητας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:53 Δημιουργία 13/04/20, 10:49
Την δυνατότητα να δοθούν ειδικά επιδόματα σε αστυνομικούς και υπαλλήλους καθαριότητας εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως ανάφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ακόμη πως εξετάζεται και το θέμα των φοιτητικών ενοικίων.
Όσον αφορά στην επενεξέταση των πρωτοβουλιών οικονομικής στήριξης τον Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως θα γίνει στη βάση των εξελίξεων που θα έχουμε και στο υγειονομικό πεδίο και των συστάσεων της ειδικής επιτροπής για τα μέτρα αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού. Αρχές Μαΐου θα γίνουν πάντως και οι πρώτες εκταμιεύσεις των δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής, για τα οποία έχουν γίνει αιτήσεις προς το παρόν από 70.000 επιχειρήσεις.
Η προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 21 Απριλίου.
Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι η πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή οικονομία είναι ύφεση 5%-10% και κάτι αντίστοιχο πρέπει να περιμένουμε και για την Ελλάδα. Απέφυγε ωστόσο να δώσει εκτίμηση για ακριβές μέγεθος συρρίκνωσης του ΑΕΠ.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παράτασης του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας (που λήγει κανονικά στα τέλη Απριλίου) ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οι αποφάσεις θα ληφθούν την κατάλληλη στιγμή. Κληθείς να σχολιάσει εάν είναι για το οποίο δεν θέλουν να ακούσουν οι θεσμοί, ξεκαθάρισε πως τα πράγματα «δεν είναι έτσι» και πρόσθεσε πως δεν ξέρει από πού προέκυψαν αυτές οι πληροφορίες.
Αν σου άρεσε κάνε