ANFAs: «Παράθυρο» σε συμφωνία τον Ιούνιο

ANFAs: «Παράθυρο» σε συμφωνία τον Ιούνιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 11:37 Δημιουργία 06/02/20, 11:26

Τον προσεχή Ιούνιο «δείχνει» ο κοινοτικός επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι για τη λήψη απόφασης αναφορικά με την αλλαγή χρήσης των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, έτσι ώστε να τροφοδοτηθούν συμφωνημένες επενδύσεις.

Το μήνυμα αυτό εστάλη από τον ίδιο τον κ. Τζεντιλόνι μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ Χρήστο Σταϊκούρα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να κινείται στη γραμμή της τήρησης των δεσμεύσεων.

«ΙΟ Χρήστος Σταϊκούρας μας έχει δείξει ότι τηρεί τις δεσμεύσεις του», δήλωσε εξάλλου ο ίδιος, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον ΥΠΟΙΚ.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταϊκούρας έθεσε στο τραπέζι όλο το πλέγμα των ελληνικών διεκδικήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά, «συνεχίζουμε να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις της χώρας, διεκδικούμε όμως περισσότερο δημοσιονομικό χώρο και θα δουλέψουμε δημιουργικά με τους εταίρους για να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα».

Άλλωστε, επί τάπητος τέθηκαν και η αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα, και η μεταφορά υπερπλεονασμάτων σε επόμενες χρήσεις, αλλά και η προώθηση της αναθεώρησης των δημοσιονομικών στόχων.

«Είναι δίκαιο να ανοίξει η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και υπάρχει χώρος για να ξανασυζητηθούν οι στόχοι», επεσήμανε για το φλέγον ζήτημα ο κοινοτικός επίτροπος, δήλωση, η οποία αποδεικνύει ότι ο ίδιος στηρίζει τις ελληνικές θέσεις.

Τέλος, τόνισε ότι «το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και ένα καλό report θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για αποφάσεις».

Αν σου άρεσε κάνε