Λεμέρ σε Γάλλους επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα!

Λεμέρ σε Γάλλους επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:00 Δημιουργία 29/01/20, 14:47

«Επενδύστε στην Ελλάδα». Αυτό ήταν το μήνυμα του Γάλλου ΥΠΟΙΚ Μπρούνο Λεμέρ, μιλώντας κατά την έναρξη του γαλλοελληνικού οικονομικού φόρουμ στο Παρίσι.

«Οι γαλλικές επιχειρήσεις πρέπει να επενδύσουν στην Ελλάδα, μια χώρα που ανακάμπτει χάρις στο «πολιτικό θάρρος» της σημερινής κυβέρνησης, δήλωσε ο ίδιος.

«Πρέπει να πάτε. Δεσμευθείτε στην Ελλάδα, επενδύστε, αδράξτε τις ευκαιρίες, επειδή η ελληνική κυβέρνηση παίρνει απαραίτητα μέτρα για να σας επιτρέψει να επενδύσετε στις καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο Γάλλος υπουργός κατά την έναρξη ενός γαλλοελληνικού οικονομικού φόρουμ στο Παρίσι.

«Η Ελλάδα επιστρέφει βήμα βήμα στην κανονικότητα», υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση.

«Η ελληνική οικονομία εξέρχεται οριστικά από την κρίση και βρισκόμαστε πλεόν σε μια φάση ανάπτυξης», η οποία αναμένεται να φθάσει φέτος το 2,8%, υπογράμμισε.

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για την «ενίσχυση των επενδύσεων των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της αγροδιατροφικής βιομηχανίας, του τουρισμού και των υποδομών».

Οι δύο χώρες δεσμεύθηκαν επίσης να «υποστηρίξουν τις επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στη Γαλλία».

Ο Λεμέρ αναφέρθηκε στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι «υπέφερε περισσότερο απ’ όλους» στην Ευρώπη από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Οφείλω να αναγνωρίσω ότι η δουλειά που έγινε από τον Αλέξη Τσίπρα απαιτούσε πολιτικό θάρρος και ότι είχε αυτό το πολιτικό θάρρος», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος χαιρέτισε επίσης τις «θαρραλέες μεταρρυθμίσεις» που έχουν αναληφθεί από τη νέα κυβέρνηση.

Αν σου άρεσε κάνε