Παππάς: Ο φορολογούμενος πληρώνει το κόστος του Ελληνικού

Παππάς: Ο φορολογούμενος πληρώνει το κόστος του Ελληνικού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:02 Δημιουργία 28/01/20, 14:01

Για μεταφορά του κόστους των απαραίτητων κατεδαφίσεων ακινήτων στο Ελληνικό από τον ιδιώτη επενδυτή στο ελληνικό δημόσιο, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε η Ν.Δ., έκανε λόγο ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για την καθυστέρηση στην έναρξη υλοποίησης του έργου.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ο κ. Παππάς τόνισε πως «η Ν.Δ. μεταφέρει το κόστος των εργασιών από τη Lamda Development στο δημόσιο, κάτι που δεν προβλεπόταν στη σύμβαση. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη ρευστότητα της Lamda, υπογράμμισε ότι η εταιρεία «έχει λάβει μία εκθαμβωτική δανειοδότηση», ενώ σε σχέση με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανέφερε ότι «πρέπει να δούμε με ποιον συνδέονται οι εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στη διαδικασία».

Ο κ. Παππάς σχολίασε ακόμη την αναπτυξιακή πολιτική της Ν.Δ., λέγοντας ότι «δυστυχώς επικεντρώνεται σε δύο ή τρία μεγάλα έργα, τη στιγμή που όλα τα μεγάλα έργα υποδομών έχουν παγώσει, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπτεται, οι εξαγωγές και οι επενδύσεις πέφτουν και η αγορά εργασίας παρουσιάζει τα πρώτα αρνητικά σημάδια».

Τέλος, τόνισε ότι «δύο ή τρεις μεγάλες επενδύσεις δεν είναι σε θέση να γυρίσουν συνολικά την οικονομία. Η χώρα χρειάζεται επιτάχυνση των μεγάλων έργων στις υποδομές και όχι πάγωμά τους, όπως στην Πατρών – Πύργου, το μετρό Θεσσαλονίκης και άλλα μεγάλα έργα».

Αν σου άρεσε κάνε