Νέα θετικά μηνύματα από τον Ρέγκλινγκ προς την Ελλάδα

Νέα θετικά μηνύματα από τον Ρέγκλινγκ προς την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημιουργία 20/01/20, 20:42

Με θετικά σχόλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ μίλησε τη Δευτέρα ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τις Βρυξέλλες, μετά από την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogoup.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), «είναι λογικό να ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα ως ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας»

«Η κοινή αποστολή μας [θεσμοί] είναι στην Αθήνα αυτή τη στιγμή και αξιολογεί την κατάσταση. Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οικονομικές εξελίξεις είναι πιο θετικές απ' ό,τι πιστεύαμε πριν από δύο μήνες. Όλα αυτά πρέπει όμως να επιβεβαιωθούν» ανέφερε.

«Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τους θεσμούς και θα παρουσιαστούν στο Eurogroup σε λίγο καιρό», πρόσθεσε.

Η οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά την επιβράδυνση

Εξάλλου, καμπανάκι για την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας χτύπησαν σήμερα οι αξιωματούχοι του Eurogroup, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι αν και οι κίνδυνοι στις προοπτικές της Ευρωζώνης υποχώρησαν το τελευταίο διάστημα, αυτό δεν σημαίνει και ότι έχουν εξαλειφθεί.

Η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να αναπτύσσεται, παρά την πρόσφατη επιβράδυνση, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Σημείωσε παράλληλα ότι η αβεβαιότητα από το Brexit και τις εμπορικές διενέξεις έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Στους κινδύνους από τις γεωπολιτικές προκλήσεις αναφέρθηκε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο το εμπόριο που βρέθηκε στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες. «Θα πρέπει να δούμε και την περίοδο μετά το Brexit», ανέφερε, ενώ εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις [με το Ηνωμένο Βασίλειο] θα είναι δύσκολες”.

«Υπάρχουν επίσης εσωτερικές προκλήσεις, όπως η αποδυνάμωση του μεταποιητικού κλάδου τους τελευταίους μήνες και οι επιπτώσεις που αυτό έχει σε άλλους τομείς της οικονομίας», ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε