ΣΒΕ: «Εξαιρετικά θετική ενέργεια» η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας

ΣΒΕ: «Εξαιρετικά θετική ενέργεια» η σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:23 Δημιουργία 20/12/19, 13:21

«Εξαιρετικά θετική ενέργεια» αποτελεί για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και την επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας η χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, η οποία «έρχεται να ενισχύσει το σύνολο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της κυβέρνησης και να δώσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ΣΒΕ, η δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας ήταν πάγιο αίτημά του από το 2010, με συγκεκριμένες προτάσεις που είχαν κατατεθεί προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας.

Όπως προτείνουν οι βιομήχανοι, το Εθνικό Συμβούλιο Βιομηχανίας θα πρέπει να αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό και να λειτουργεί σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο, ως το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας για μέτρα και πολιτικές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας.

Χαιρετίζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού, ο ΣΒΕ εκφράζει την επιθυμία του να είναι αρωγός στην υλοποίηση του έργου της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας.

Αν σου άρεσε κάνε