Επίδομα θέρμανσης: Έτοιμη εντός των ημερών η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Επίδομα θέρμανσης: Έτοιμη εντός των ημερών η ηλεκτρονική πλατφόρμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:04 Δημιουργία 18/11/19, 15:02

Εντός των επόμενων ημερών ανοίγει τις πύλες της η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες χορήγησής του, βρίσκεται εξάλλου στην τελική ευθεία.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς, σε όλους τους δικαιούχους πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους, ενώ θα είναι σημαντικά αυξημένο, αποτέλεσμα του πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου που δημιουργήθηκε φέτος, και ο οποίος κατευθύνεται αποκλειστικά στην κοινωνία, ιδιαίτερα στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Άλλωστε, το συνολικό δημοσιονομικό κόστος του επιδόματος αναμένεται να ανέλθει φέτος στα 68 εκατ. ευρώ, έναντι 57,5 εκατ. ευρώ που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019.

Φέτος, για να λάβει ο δικαιούχος το ανωτέρω επίδομα, αρκεί να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος.

Αν σου άρεσε κάνε