Επιμένει ο Τσακαλώτος: Έργο ΣΥΡΙΖΑ η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Επιμένει ο Τσακαλώτος: Έργο ΣΥΡΙΖΑ η αποπληρωμή του ΔΝΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:34 Δημιουργία 17/09/19, 14:31

Την απόδοση της απόφασης για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ από την Ελλάδα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε νέα δήλωσε που έκανε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος υποστηρίζει πως η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης για πρόωρη αποπληρωμή είχε παρουσιαστεί στο EWG (Euroworking Group) της 2/5 και καμία χώρα δεν είχε εκφράσει αντίρρηση.

«Αυτό ήταν άλλωστε αναμενόμενο καθώς η κίνηση αυτή χαρακτηριζόταν ως "win-win" αφού και η Ελλάδα είχε - προφανώς - συμφέρον να αντικαταστήσει ακριβότερο χρέος με φθηνότερο και οι πιστωτές μας είχαν συμφέρον να έχουμε καλύτερη διάρθρωση χρέους. Ο μόνος λόγος που είχε καθυστερήσει το επίσημο αίτημα της πρόωρης αποπληρωμής, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στο μαξιλάρι ασφαλείας, ήταν ότι η χώρα εισήλθε σε προεκλογική περίοδο» προσθέτει ο ίδιος.

«Άρα, τα όσα γράφονται για την αξιοπιστία και το κύρος της ΝΔ που έκαναν την πρόωρη αποπληρωμή δυνατή ανήκουν στους ευσεβείς πόθους των γραφόντων», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Αν σου άρεσε κάνε