Υπάρχουν ακόμα οι κλαδικές συμβάσεις, λέει ο Βρούτσης

Υπάρχουν ακόμα οι κλαδικές συμβάσεις, λέει ο Βρούτσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:07 Δημιουργία 13/09/19, 15:03

Σε μια επιχείρηση απάντησης των κατηγοριών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από μερίδα συνδικάτων για τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στα εργασιακά προέβη την Παρασκευή ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι, «αν δεν υπήρχαν οι ακραίες αντιλήψεις και σκέψεις "να κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση", αυτό το νομοσχέδιο θα έπρεπε να ψηφιστεί ομόφωνα», ενώ τόνισε ότι όχι μόνο δεν συμπιέζονται οι μισθοί, αντίθετα εξορθολογίζεται ένα σύστημα με έξυπνες και πρωτοφανείς διαρθρωτικές αλλαγές.

Σχετικά με το ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι, με το εν λόγω νομοσχέδιο, η ΝΔ επιβεβαιώνει με τον πιο καθαρό και ευδιάκριτο τρόπο ότι είναι υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Ξεκαθάρισε δε ότι οι κλαδικές συμβάσεις συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως επίσης και η συρροή και η επεκτασιμότητα.

«Επιβεβαιώνουμε την πολιτική θέληση και τη βούληση της ΝΔ ότι είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι παράλληλα ενσωματώνονται και ευρωπαϊκές πρακτικές.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Υπάρχει η περίπτωση των χρεωμένων και καταπτωχευμένων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Για να τις σώσουμε από την καταστροφή, δίνουμε τη δυνατότητα- δεν το επιβάλλουμε -στους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή στους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, εάν το θέλουν, να τους εξαιρέσουμε από τις κλαδικές συμβάσεις».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η αδήλωτη εργασία χτυπήθηκε με το πρόστιμο των 10.500 ευρώ, τονίζοντας ότι το πλαίσιο αυστηριοποιείται με έξυπνο τρόπο.

Αν σου άρεσε κάνε