Τι ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ

Τι ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Μητσοτάκη ενόψει της ΔΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:58 Δημιουργία 02/09/19, 16:49

Ενίσχυση των επενδύσεων και μείωση της φορολογίας ζήτησαν από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, Σπύρος Θεοδωρόπουλος και Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών του κ. Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ 2019.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΒ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισήμαναν ότι η επενδυτική αναγέννηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιομηχανία, είναι η βασικότερη προϋπόθεση, προκειμένου η ελληνική οικονομία όχι απλά να ανακάμψει αλλά και να συγκλίνει με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο στόχος που έχει θέσει ο ΣΕΒ, σχετικά, είναι η αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο 12% στο ΑΕΠ σε τρία χρόνια (από 9,5% σήμερα) και στο 15% μεσοπρόθεσμα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ κατέθεσε ένα πλαίσιο προτάσεων που θεωρεί απαραίτητες προς άμεση υιοθέτηση για την επίτευξη των παραπάνω στόχων και που αφορούν:

• στην άμεση κινητοποίηση παραγωγικών επενδύσεων, με αιχμή την επιτάχυνση της αδειοδότησης των επενδύσεων

• στην αναβάθμιση των υποδομών και των δικτύων

• στο φορολογικό πλαίσιο, με έμφαση στη μείωση των επιβαρύνσεων στην παραγωγή και εργασία

• στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας

• στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού με σύγχρονες πολιτικές και εργαλεία.

Η επιχειρηματική κοινότητα θα στρατευθεί υπεύθυνα στην πορεία οικονομικής αναγέννησης της χώρας, με στόχο όχι μόνο τον τεχνολογικό και επιχειρηματικό εκσυγχρονισμό των παραγωγικών δομών της οικονομίας μας, αλλά και τη μείωση των οικονομικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού στην ελληνική κοινωνία.

Αν σου άρεσε κάνε