Σήμερα η ετυμηγορία της Moody’s

Σήμερα η ετυμηγορία της Moody’s

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:11 Δημιουργία 23/08/19, 08:00

Στην ετυμηγορία της Moody's για την ελληνική οικονομία έχουν στραμμένο το «βλέμμα» τους σήμερα, Παρασκευή αγορές και επενδυτές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οίκος αναμένεται να ακολουθήσει την τακτική της Fitch και να διατηρήσει σταθερή την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι στο B1 με σταθερό το outlook.

Η Moody’s είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας κατά δυο βαθμίδες την περασμένη Άνοιξη. Πλέον, η Moody’s βρίσκεται μια βαθμίδα πίσω από την Fitch.

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση της Moody’s για την Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι στο B1 με σταθερό το outlook.

Η υψηλότερη βαθμολογία που έχει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι από την Fitch (ΒΒ-), η οποία απέχει τρία σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα.

Η S&P δίνει βαθμολογία Β+ 4 θέσεις κάτω από την «επενδυτική βαθμίδα» και με επόμενη αξιολόγηση στις 25/10/2109, η Fitch έχει βαθμολογία ΒΒ-, 3 βαθμίδες κάτω από την «επενδυτική βαθμίδα» και με επόμενη αξιολόγηση στις 2/9/2019 και η Moody΄s δίνει βαθμολογία Β1, 4 θέσεις κάτω από την «επενδυτική βαθμίδα» και η αξιολόγηση της αναμένεται σήμερα.

Πάντως η Citigroup βλέπει θετικά νέα για την Ελλάδα από την αξιολόγηση της Moody’s.

Συγκεκριμένα, αναφέρει "Η Moody’s θα αναθεωρήσει την αξιολόγησή της για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας την Παρασκευή και μια αναβάθμιση του outlook δεν μπορεί να αποκλειστεί".

"Δεν περιμένουμε κάποια μεταβολή στην βαθμίδα αξιολόγησης, παρ’ολ’αυτά θεωρούμε πολύ πιθανή μια αλλαγή στο outlook”, σημειώνει χαρακτηριστικά η τράπεζα εκτιμώντας πως οι πιθανότητες αναβάθμισης αυξάνονται μεσοπρόθεσμα.

Το πόσο γρήγορα θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η κυβέρνηση με κινήσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις χωρίς να διαταραχθεί η δημοσιονομική πειθαρχία.

Πάντως η αγορά συμπεριφέρεται στα ελληνικά ομόλογα σαν να βρίσκονται στην κατηγορία της επενδυτικής βαθμίδας, δείχνοντας ουσιαστικά πως έχει προεξοφλήσει τις αναβαθμίσεις της Ελλάδας, οι οποίες θα έρθουν αργά ή γρήγορα.

Αν σου άρεσε κάνε