Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις και επιστροφή χρημάτων με κράτηση 20%

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις και επιστροφή χρημάτων με κράτηση 20%

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 10:47 Δημιουργία 09/08/19, 10:44

Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις των 10.000, 15.000, ακόμη και 24.000 ευρώ βάζει ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, απαντώντας για τις αντιδράσεις επί των παραπάνω τροπολογιών: «Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν χρυσές συντάξεις».

«Πρόκειται για τροπολογίες με επείγοντα χαρακτήρα αλλά για καλούς σκοπούς», τόνισε ο κ. Βρούτσης, ξεκαθαρίζοντας ότι κανείς δεν πρόκειται να δει αύξηση σε «χρυσή» σύνταξη βάσει της σχετικής τροπολογίας.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως. «Η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν», δήλωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο.

Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι πάνω από όλα στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της ανεργίας, ενώ ανέφερε ότι ανοίγει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό «φακέλωμα».

Αν σου άρεσε κάνε