ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο Σταϊκούρα

ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο Σταϊκούρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 17:12 Δημιουργία 09/07/19, 16:19

Άμεσα αποτελέσματα μετά από μία εφιαλτική τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που πιάνει δουλειά εν μέσω καύσωνα, προκειμένου υποθέσεις που εκκρεμούν ή χρονίζουν να μπουν επιτέλους σε μία σειρά.

Όπως γράφαμε στο «Xrimaonline.gr» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του είχαν προετοιμάσει όλα τα μετεκλογικά τους βήματα, δίνοντας έμφαση σε βασικά νομοσχέδια για την αλλαγή κλίματος σε τομείς, που παρουσιάζουν ακανθώδη προβλήματα, αλλά και σε τομείς βαρύνουσας σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Xrimaonline.gr», το πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή από τις 23 Ιουλίου, αφορούν την αλλαγή της δομής και λειτουργίας της κυβέρνησης, της κατάργησης του ασύλου στα Πανεπιστήμια και των αλλαγών στους Ποινικούς Κώδικες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα αφορά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για την ένταξη περισσότερων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, 17 Ιουλίου ανοίγει η νέα Βουλή, όπου το τριήμερο 20-22 Ιουλίου θα διεξαχθεί η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας διεμήνυσε πως «θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Στη συνέχεια, δήλωσε πως «θα εργαστούμε με απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Έχουμε απόλυτη συνείδηση του εθνικού χρέους μας να συμβάλουμε στην ενίσχυση της οικονομίας».

Απευθυνόμενος προς τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως «δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μας. Θα κρατήσουμε όσα θετικά έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και θα οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά, θα διορθώσουμε λάθη».

Αν σου άρεσε κάνε