Οργή Τσίπρα κατά της ΝΔ για τα περί «πιστοληπτικής γραμμής» του Παπαδημητρίου

Οργή Τσίπρα κατά της ΝΔ για τα περί «πιστοληπτικής γραμμής» του Παπαδημητρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 14:50 Δημιουργία 03/07/19, 14:45

Κύμα αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι σημερινές αναφορές του υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που δήλωσε αναφορά με την οικονομία πως σε σε περίπτωση νίκης της ΝΔ «θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή», μιλώντας στο ρ/σ Real.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, μιλώντας στην προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους, πως «σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να πάρει τα 37 δισ. που βρίσκονται ως μαξιλάρι ρευστότητας στα δημόσια ταμεία, δηλαδή τον ιδρώτα του λαού, για να τα δώσει στις τράπεζες. Και προσέξτε όταν τον ρώτησαν πως η χώρα θα δανείζεται απάντησε πως το σχέδιο είναι γραμμή πιστοληπτικής στήριξης. Αυτό το οποίο αποφύγαμε με μάχη, όταν επέμενε και ο κ. Στουρνάρας. Για να υπάρξει γραμμή πιστοληπτικής στήριξης, χρειάζεται να υπογράψει μνημόνιο με την ευρωπαϊκή επιτροπή η χώρα.

Να ποιο είναι το σχέδιο, αρχίζει να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά, από σκόρπια αφηγήματα, να πάρει το μαξιλάρι της ρευστότητας να μας οδηγήσει σε νέο μνημόνιο και έτσι να δικαιολογήσει αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, διάλυση του ασφαλιστικό συστήματος και απολύσεις.

Μετά από αυτήν την αρνητική αποκάλυψη, καλώ λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει: είναι αυτό το σχέδιο του; Όπως λέει ο κ. Παπαδημητρίου και ζητούσε επίμονα ο κ. Στουρνάρας, αν δεν είναι να διαψεύσει τον κ. Παπαδημητρίου, του εύχομαι καλή επιτυχία, παρά ως αντικειμενικός δημοσιογράφος σε ένα τηλεοπτικό σταθμό. Ελπίζω να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης. Δεν απάντησε για το Μακεδονικό. Αν δεν δώσει απάντηση, θεωρούμε πως αυτό είναι το δεδομένο, δηλαδή τέταρτο μνημόνιο» κατάληξε ο πρωθυπουργός.

Αν σου άρεσε κάνε