Από τις Βρυξέλλες έρχεται η επόμενη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Από τις Βρυξέλλες έρχεται η επόμενη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:28 Δημιουργία 03/06/19, 13:21

Μετά την πανωλεθρία και στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έρθει αντιμέτωπος με ακόμη μία ήττα, αυτή τη φορά στο οικονομικό «μέτωπο».

Η κυβέρνηση Τσίπρα κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», με το «βλέμμα» στη δημοσιοποίηση της τρίτης μεταμνημονιακής έκθεσης της Κομισιόν, στην οποία μεταξύ άλλων θα καταγράφεται ο «λογαριασμός» των προεκλογικών παρεμβάσεων του πρωθυπουργού, καθώς και το δημοσιονομικό κόστος αυτού του πακέτου.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έκανε ό,τι μπορούσε, προκειμένου η έκθεση να μην ανακοινωθεί μαζί με το συνοδευτικό κείμενο, εντούτοις οι Βρυξέλλες έριξαν «άκυρο», τονίζοντας πως δεν θέλουν να παρουσιάσουν μία εικόνα παρέμβασης, ενδεχομένως και στήριξης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η Ελλάδα ετοιμάζεται για εθνικές εκλογές τον Ιούλιο.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για το πλεόνασμα θα είναι χαμηλότερες, τοποθετώντας το στο 3% έναντι του κυβερνητικού πήχη στο 3,5%, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει η προκαταρκτική εξέταση και ότι λόγω του χαμηλότερου ΦΠΑ, της, της 13ης σύνταξης και των 120 δόσεων, η Ελλάδα δεν θα πιάσει το στόχο φέτος.

Η έκθεση αναμένεται να δει το φως της δημοσιότητας την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ σήμερα, Δευτέρα συνεδριάζει το EWG, το οποίο θα προετοιμάσει το κλίμα για το Eurogroup της 13ης Ιουνίου.

Πάντως, η σημερινή συνεδρίαση θα έχει και πολιτικό «φόντο», στον απόηχο των ηχηρών μηνυμάτων της κάλπης, αλλά και των σινιάλων που στέλνουν οι αγορές προς στήριξη της κυβέρνησης ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να επισημανθεί ότι στην έκθεση θα είναι σαφής η προειδοποίηση της ΕΕ για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Αν σου άρεσε κάνε