ΔΕΗ: Στους επόμενους λογαριασμούς η μείωση του ΦΠΑ

ΔΕΗ: Στους επόμενους λογαριασμούς η μείωση του ΦΠΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 12:06 Δημιουργία 22/05/19, 11:45

Στον επόμενο λογαριασμό θα δουν τις εξαγγελθείσες μειώσεις του ΦΠΑ οι πελάτες της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Υπολόγισε μάλιστα πως το όφελος από τη μείωση ΦΠΑ στο 6% θα ανέλθει στα 33 ευρώ ετησίως για ένα μέσο νοικοκυριό. Υπενθύμισε ακόμα πως η μείωση δεν θα εφαρμοστεί στα δημοτικά τέλη

Ερωτηθείς για τον διαγωνισμό των λιγνιτικών μονάδων ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι αναμένει την προσεχή Τρίτη τις δεσμευτικές προσφορές.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε τις επενδύσεις ύψους 790 εκατ. ετησίως που «αντικρούουν» τους ισχυρισμούς περί οικονομικής κατάρρευσης της εταιρείας.

Διευκρίνισε δε, πως οι εν λόγω ζημίες είναι «λογιστικές» και αποδίδονται σε αποσβέσεις και «μεμονωμένα, συγκεκριμένα γεγονότα». Έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής κατά 25%, συμπλήρωσε, πριν εκφράσει την αισιοδοξία του ότι το τρέχον έτος η ΔΕΗ θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Καταλήγοντας, ο ίδιος ανέφερε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις και το φθινόπωρο θα ξεκινήσει συνεργασία με αλυσίδες λιανεμπορίου στις οποίες θα εγκατασταθούν stands της ΔΕΗ όπου θα μπορούν να εξυπηρετηθούν πελάτες της εταιρείας, ακόμη και για πληρωμές διακανονισμών.

Αν σου άρεσε κάνε