Πρώτη κατοικία: Στις 30 Ιουνίου «ανοίγει» η πλατφόρμα

Πρώτη κατοικία: Στις 30 Ιουνίου «ανοίγει» η πλατφόρμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 16:06 Δημιουργία 09/05/19, 16:03

Στις 30 Ιουνίου θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των δανειοληπτών για να υπαχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, (ν.4605/2019) καθώς τότε εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σε αυτό κατέληξαν οι επικεφαλής των θεσμών και το οικονομικό επιτελείο στη διάρκεια των επαφών τους στο πλαίσιο της τρίτης μεταμνημονιακής τους επίσκεψης στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι η ελληνική πλευρά τάχθηκε υπέρ του να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα με «χειροκίνητες» διαδικασίες (σ.σ. δηλαδή τα απαιτούμενα στοιχεία να κατατίθενται από τους δανειολήπτες) εντούτοις οι επικεφαλής των θεσμών, εξέφρασαν τη διαφωνία τους υποστηρίζοντας ότι αν δεν υπάρχουν οι αυτοματοποιημένοι «κόφτες» και ο άμεσος ηλεκτρονικός έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τότε το νέο πλαίσιο μπορεί να αποτελέσει έστω και προσωρινά, καταφύγιο δανειολήπτες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις προστασίας και να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά από στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Αν σου άρεσε κάνε