Έκθεση-βόμβα από την Ernst & Young για τη ΔΕΗ

Έκθεση-βόμβα από την Ernst & Young για τη ΔΕΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 13:16 Δημιουργία 24/04/19, 12:44

Ενώ η μετοχή της ΔΕΗ σημειώνει βουτιά 16%, «βάφοντας» κόκκινο το χρηματιστηριακό ταμπλό, τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας κρούουν οι ελεγκτές της Ernst & Young, που έχουν αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο της εισηγμένης.

Οι ελεγκτές της ΕΥ κάνουν λόγο για «ουσιώδη αβεβαιότητα, που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας». Αυτή, όπως εξηγούν, προκύπτει από το γεγονός ότι η εταιρεία και ο όμιλος στην κλειόμενη χρήση παρουσιάζουν μειωμένα έσοδα και υψηλές ζημίες προ φόρων, ενώ κατά την 31 Δεκεμβρίου 2018 οι βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις τους υπολείπονταν κατά 949 εκατ. ευρώ και 708 εκατ. ευρώ των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών τους, αντίστοιχα.

«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους μαζί με άλλα θέματα όπως αυτά περιγράφονται, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» προειδοποιεί η ΕΥ στην έκθεση ελέγχου.

Yπενθυμίζεται ότι το 2018 η ΔΕΗ ήλθε αντιμέτωπη με ζημίες μετά από φόρους 542 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 127,6 εκατ. ευρώ το 2017, με βάση τα αποτελέσματα από συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

Αν σου άρεσε κάνε