«Άκυρο» από Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες σε Τσίπρα για την «απόβαση» στα Σκόπια

«Άκυρο» από Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες σε Τσίπρα για την «απόβαση» στα Σκόπια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ UPD 15:38 Δημιουργία 28/03/19, 15:06

Ιδιαίτερα φορτισμένο είναι το κλίμα στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού, που προετοιμάζει σε πυρετώδεις ρυθμούς το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στις 2 Απριλίου.

Το επιτελείο του εργάζεται πάνω στην επιχειρηματική αποστολή, που θα τον συνοδεύει, με την οποία ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να «πουλήσει» επικοινωνιακά οικονομικά-αναπτυξιακά οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που φτάνουν από τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού με Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν είναι σίγουρο ότι θα μεταβούν στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου, στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν 40 επιχειρηματίες από τις τρεις περιφέρειες της βορείου Ελλάδας, ενώ συνολικά 70-80 επιχειρηματίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αποστολή στα Σκόπια.

Μεταξύ των επιχειρηματιών που βρέθηκαν στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας είπε, ότι ανέλαβε την ευθύνη να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός έπειτα από τριάντα χρόνια και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές με βάση το εθνικό συμφέρον.

Αν σου άρεσε κάνε