Σχεδόν 2 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση του μουσείου του Louis Armstrong

Σχεδόν 2 εκατ. δολάρια για την ανακαίνιση του μουσείου του Louis Armstrong

UPD 13:19 Δημιουργία 05/11/18, 13:13

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 1,9 εκατ. δολαρίων έλαβε το σπίτι του Louis Armstrong στο Κουίνς, το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο προς τιμήν του θρύλου της τζαζ και της συζύγου του, προκειμένου να ανακαινιστεί και να επεκταθεί.

Ο Άρμστρονγκ ήταν ένας από τους πιο διακεκριμένους μουσικούς στον κόσμο όταν, το 1943, διάλεξε σπίτι στην εργατική συνοικία της Κορόνα στο Κουίνς. «Πάρτε αυτή τη γειτονιά στην οποία ζούμε» είχε πει, το 1964. «Είμαστε εκεί μαζί με τους υπόλοιπους έγχρωμους και τους Πορτορικάνους και τους Ιταλούς και τις Εβραιοπούλες. Δεν χρειάζεται να μετακομίσουμε στα προάστια σε κάποιο μεγάλο αρχοντικό με πολλούς υπηρέτες κι εργάτες και τέτοια».

Στο Louis Armstrong House Museum απεικονίζονται πολλά επίπεδα της ταυτότητας και σημασίας του Louis. Το μικρό τούβλινο σπιτάκι είναι εκεί όπου ο μουσικός και η Lucile Wilson έζησαν για 40 χρόνια, περιελήφθη στη λίστα των National Historic Landmarks, το 1976 και έγινε μουσείο το 2003 (ο Armstrong είχε πεθάνει το 1971 και η Lucile το 1983).

Στο διπλανό άσπρο σπιτάκι ζούσε η Selma Heraldo, για πολλά χρόνια οικογενειακή φίλη του ζεύγους και αναπόδραστο κομμάτι της επίσκεψης στο μουσείο: έλεγε στους επισκέπτες ιστορίες για τους διάσημους γείτονές της που έφτασαν στην Κορόνα, το 1943. Στη διαθήκη της - πέθανε το 2011 - άφησε την οικία της στο μουσείο.

Η φθορά των χρόνων απαιτούσε εργασίες. Μετά το 1 εκατομμύριο δολάρια που έδωσε η Νέα Υόρκη πέρυσι, τώρα δίνει άλλα 1,9 εκατομμύρια δολάρια, και έτσι θα διαμορφωθεί χώρος γραφείων και αποθηκευτικός χώρος στο σπίτι της Selma, θα ανακαινιστεί η κουζίνα ώστε να προσφέρεται φαγητό τις βραδιές που δίνονται κονσέρτα και άλλες εκδηλώσεις στο μουσείο.

Αν σου άρεσε κάνε