Παγωτό με... αστακό, θα δοκιμάζατε;

Παγωτό με... αστακό, θα δοκιμάζατε;

UPD 13:16 Δημιουργία 26/06/18, 14:18

Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο αγαπημένη εποχή για τους περισσότερους ανθρώπους. Το παγωτό επίσης, ίσως να είναι το αγαπημένο γλυκό παγκοσμίως.

Κάθε καλοκαίρι λοιπόν όλοι μας αγαπάμε να τρώμε παγωτό και να δοκιμάζουμε νέες γεύσεις. Κάποιοι ίσως και να αναζητούν μερικές πολύ πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες.

Σε αυτές τις αναζητήσεις, ένα παγωτατζίδικο στις ΗΠΑ είναι, όμως, πρωτοπόρος: από το 1988, στην πολιτεία του Μέιν, στις ΗΠΑ, το Ben and Bill's Chocolate Emporium σερβίρει μπάλα βανίλια με ψίχα αστακού!

Φημολογείται ότι αυτή η επινόηση οφείλεται στο ότι οι ιδιοκτήτες ήθελαν να αποδείξουν ότι το παγωτό τους είναι όντως χειροποίητο και όχι του εμπορίου. Μια άλλη φήμη τούς θέλει να αντιδρούν σε πείραγμα ενός πελάτη που είπε ότι το παγωτατζίδικο σερβίρει όλες τις γεύσεις εκτός από αστακό.

Ό,τι απ' τα δύο κι αν ισχύει, σήμερα οι λάτρεις του παγωτού περνούν το κατώφλι, δίπλα από το σε φυσικό μέγεθος άγαλμα από χαρτόνι του αστακού που στέκεται φρουρός στην είσοδο του Ben and Bill's Chocolate Emporium, για να δοκιμάσουν τη διαβόητη γεύση.

Το παγωτατζίδικο είναι στη νησιωτική πόλη Bar Harbor, δίπλα από το Εθνικό Πάρκο Acadia. Οι υπάλληλοι σερβίρουν συνεχώς σε τουρίστες που θέλουν να κλείσουν μια ημέρα πεζοπορίας ή whale watching με ένα παγωτό με αστακό.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η βουτυράτη υφή της βανίλιας συνδυάζεται εξαιρετικά με τη βουτυράτη υφή της σάρκας του αστακού.

Αν σου άρεσε κάνε