Έκανε πίσω το BBC, επιστρέφει στο «Match Of The Day» ο Γκάρι Λίνεκερ

Έκανε πίσω το BBC, επιστρέφει στο «Match Of The Day» ο Γκάρι Λίνεκερ

MEDIA UPD 19:38 Δημιουργία 13/03/23, 19:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Γκάρι Λίνεκερ θα επιστρέψει στη Σαββατιάτικη εκπομπή «Match Of The Day», καθώς το BBC φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την απομάκρυνσή του λόγω των αναρτήσεών του που επέκριναν τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης παραλληλίζοντάς την με αυτή των ναζί.

Το BBC πέραν της συγγνώμης για το επεισόδιο, ανακοίνωσε μια αναθεώρηση στις οδηγίες χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από συνεργαζόμενους με τον κρατικό οργανισμό.

Σε ένα tweet του, ο Γκάρι Λίνεκερ έγραψε: «Μετά από μερικές σουρεαλιστικές ημέρες, είμαι χαρούμενος […] Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport.

Ως τελευταία σκέψη του ο δημοφιλής άσος του παρελθόντος και νυν σχολιαστής πρόσθεσε ότι «όσο δύσκολες και αν ήταν οι τελευταίες λίγες ημέρες, απλά δεν συγκρίνονται με το να πρέπει να εγκαταλείψεις το σπίτι σου λόγω δίωξης ή πολέμου για να αναζητήσεις καταφύγιο σε μια μακρινή χώρα – είναι συγκινητικό που είδα τη συμπόνια έναντι των δεινών τους [των μεταναστών] από τόσους πολλούς από εσάς».

Η αναφορά αυτή του Λίνεκερ παραπέμπει στην αφορμή για την ολιγοήμερη κρίση στις σχέσεις του με το BBC λόγω της σκληρής κριτική του μέσω του Twitter στο νέο νομοσχέδιο περί Παράνομης Μετανάστευσης της Συντηρητικής κυβέρνησης.

Η τιμωρία του από το BBC προκάλεσε «ανταρσία» από τους υπόλοιπους ποδοσφαιρικούς παρουσιαστές, ρεπόρτερ και σχολιαστές του BBC σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

«Παραμένουμε μια χώρα κυρίως ανεκτικών, φιλόξενων και γενναιόδωρων ανθρώπων» προσθέτει ο Λίνεκερ και, τέλος, ευχαριστεί τον γενικό διευθυντή του BBC Τιμ Ντέιβι «για την κατανόησή του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου». «Έχει μια σχεδόν αδύνατη δουλειά για να κρατήσει τους πάντες ευχαριστημένους, ιδιαίτερα στον τομέα της αμεροληψίας. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλό αγώνα, μαζί», συμπλήρωσε ο Λίνεκερ

Αν σου άρεσε κάνε