Αύξηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ

Αύξηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ

MEDIA UPD 14:52 Δημιουργία 19/11/21, 14:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μεγάλη αύξηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ καταγράφεται μέσα στον τελευταίο χρόνο, από τον Οκτώβριο 2020 ώς τον Οκτώβριο 2021, σύμφωνα με την επίσημη Έρευνα Ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Συνολικά, οι πέντε ραδιοσταθμοί της ΕΡΤ (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, Kosmos, ΕΡΑ Σπορ) που συμμετέχουν στις μετρήσεις (πάντα Αττική) εμφανίζουν μια σημαντική διεύρυνση του ακροατηρίου τους στους 340.000 ακροατές κατά μέσον όρο την ημέρα, από 306.000, πριν από ένα χρόνο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο ότι σε μηνιαία βάση, περισσότεροι από τους μισούς τους οποίους καλύπτει η έρευνα ακροαματικότητας, ακούν έναν από τους σταθμούς της ΕΡΤ. Επίσης, τέσσερις στους δέκα εξ αυτών, ακούν έναν μουσικό σταθμό της ΕΡΤ, όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Αθροιστικά, τους μουσικούς σταθμούς της ΕΡΤ ακούν κατά μέσο όρο την ημέρα 248 χιλιάδες άτομα στην Αττική. Καταγράφεται δηλαδή σημαντική άνοδος της τάξεως του 21,6% από πέρυσι, ενώ τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ διατηρούν τις υψηλότερες θέσεις ως προς τον χρόνο διαρκούς ακρόασης.

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια, την «κούρσα» οδηγεί το Δεύτερο Πρόγραμμα, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 54,6%, φτάνοντας τους 119.000 ακροατές σε ημερήσια βάση, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Πολύ μεγάλη είναι και η άνοδος του Kosmos, το οποίο αύξησε το ακροατήριό του κατά 24,6% μέσα στον τελευταίο χρόνο. Σε ανοδική τροχιά κινείται και το Τρίτο Πρόγραμμα επιτυγχάνοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 5% του συνόλου των ακροατών του. Ως προς τα ενημερωτικά ραδιόφωνα της ΕΡΤ, το ειδησεογραφικό Πρώτο Πρόγραμμα επίσης κινείται ανοδικά.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία έχει προσθέσει στην οικογένειά της από τον Αύγουστο του ΄21 έναν ακόμα ραδιοφωνικό σταθμό, τον Zeppelin 106,7, ο οποίος εντάσσεται πλέον στις μετρήσεις. Ο Zeppelin 106,7, που επικεντρώνεται σε ευρύ ρεπερτόριο της ποπ και της ροκ μουσική με ανοιχτή διάθεση, δίχως μονομέρειες, εκπέμπει προς το παρόν μόνο στην Αττική και φυσικά online στο zeppelin.gr.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε