Harvey Weinstein: Ελεύθερος με εγγύηση και υποχρέωση να φορά βραχιολάκι

Harvey Weinstein: Ελεύθερος με εγγύηση και υποχρέωση να φορά βραχιολάκι

LIFESTYLE UPD 19:26 Δημιουργία 28/05/18, 19:15

Με εγγύηση ένα εκατομμύριο δολάρια μετρητά, την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, ο κινηματογραφικός παραγωγός Harvey Weinstein αφέθηκε ελεύθερος, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Οι όροι της απελευθέρωσής του προσδιορίστηκαν στη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης ενώπιον δικαστή του Μανχάταν, στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Ben Brafman.

«Ο κ. Weinstein δεν εμπνεύστηκε την εφεύρεση της “προαγωγής του καναπέ” στο Χόλιγουντ. Σκοπεύουμε να κινηθούμε γρήγορα για να αποσυρθούν οι κατηγορίες, δεν πιστεύουμε ότι βασίζονται στο Σύνταγμα, ότι στηρίζονται σε αποδείξεις και στο τέλος ο κ. Weinstein θα αθωωθεί», τόνισε ο Brafman, αποχωρώντας από το δικαστήριο.

Περισσότερες από εκατό ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων οι Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow και Rose McGowan, καθώς και πρώην συνεργάτιδές του έχουν κατηγορήσει τον Weinstein για σεξουαλική επίθεση ή και βιασμό.

Επίσης, από τον Νοέμβριο έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές εναντίον του παραγωγού και της εταιρείας του «The Weinstein Company», η οποία κατηγορείται ότι διευκόλυνε την παραβατική συμπεριφορά του. Οι κατηγορίες στον Weinstein απαγγέλθηκαν έπειτα από μια έρευνα επτά μηνών με αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν τα τελευταία τουλάχιστον είκοσι έτη.

Αν σου άρεσε κάνε