Forbes: Στα 2,5 δισ. δολάρια η περιουσία του Jay-Z με κέρδη που ξεπερνούν τη μουσική

Forbes: Στα 2,5 δισ. δολάρια η περιουσία του Jay-Z με κέρδη που ξεπερνούν τη μουσική

LIFESTYLE UPD 17:57 Δημιουργία 27/03/23, 17:54
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Forbes ο Jay-Z συνεχίζει να είναι ο πλουσιότερος εν ζωή ράπερ, με την περιουσία του ν' ανέρχεται πλέον στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και η έκθεση δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σημειώνει, ότι η περιουσία του ανθρώπου που γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ως Σον Κάρτερ (Shawn Carter) πριν από 53 χρόνια εκτείνεται πέρα από τη μουσική.

«Ακόμη και για ένα έτος χωρίς περιοδεία ή κυκλοφορία άλμπουμ, ο Jay-Z κερδίζει εκατομμύρια από τη σαμπάνια "Armand de Brignac" και το κονιάκ "D'Usse"» αναφέρει. «Είναι ο πρώτος hip-hop καλλιτέχνης που στέφθηκε δισεκατομμυριούχος από το Forbes το 2019, χάρη σε μια εκτεταμένη και ποικιλόμορφη αυτοκρατορία» καταγράφοντας περιουσιακά στοιχεία από την αυτοκρατορία της εταιρείας ψυχαγωγίας και αθλητισμού Roc Nation μέχρι τη συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και έργα του Ζαν Μισέλ Μπασκιά (Jean-Michel Basquiat).

Τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει το variety, ενώ συμμετείχε στα βραβεία Grammy έλυσε και μια πολύμηνη νομική διαμάχη, με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ποτών στο κόσμο σχετικά με το κονιάκ «D'Usse».

Η Barcardi απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο, το οποίο φέρεται να αξίζει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια - γεγονός που αποτέλεσε βασικό παράγοντα για την αύξηση της περιουσίας του από πέρυσι. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ο ράπερ συνεχίζει να έχει «σημαντικό μερίδιο ιδιοκτησίας» του.

Αν σου άρεσε κάνε