Μεταμορφώνεται η γαλλική πρεσβεία στη Βιέννη

Μεταμορφώνεται η γαλλική πρεσβεία στη Βιέννη

LIFESTYLE UPD 14:53 Δημιουργία 02/11/21, 14:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την εμπνευσμένη από τη φύση αναδιαμόρφωση της πρεσβείας της Γαλλίας στη Βιέννη αποκάλυψε το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Malka Architecture: στον αριθμό 2 της οδού Technikerstraße, η πρεσβεία καταλαμβάνει δύο αρ νουβό κτήρια και οι Γάλλοι αρχιτέκτονες θα ανακαινίσουν το εσωτερικό τους αλλά και θα επιθέσουν στην οροφή του ενός μια κατακόρυφη προέκταση, ένα σύνολο «κανονιών φωτός».

Η προσθήκη στο μικρότερο από τα δύο κτήρια συνίσταται σε μια συστάδα από κόχες, τις οποίες το αρχιτεκτονικό γραφείο αποκαλεί «κυκλικά κανόνια φωτός»

( https://www.instagram.com/p/CU7mryVoNZW/ ). «Δημιουργημένο στην αρχαία Αίγυπτο, αυτό το σύστημα δίνει τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις, ενισχύεις και διαχέεις φυσικό φως σε όλο το κτήριο, ενώ δημιουργεί φυσικό εξαερισμό» επισημαίνουν, σε ανακοίνωση.

Ο σχεδιασμός της προσθήκης εμπνέεται από την αρ νουβό αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα αλλά και έχει εφαλτήριο ιστορικές αναφορές από τα γειτονικά αρχιτεκτονήματα. «Η αρχιτεκτονική ύψωση ενός από τα κτήρια λογικά συνελήφθη ως ιδέα στο ύφος του αρ νουβό, δίνοντας υλική υπόσταση στην ένωση Γαλλίας και Αυστρίας, χώρες οι οποίες ήταν και οι δύο πολύ ενεργές σε αυτό το καλλιτεχνικό ρεύμα» υπογράμμισαν από το Malka Architecture. «Σε αυτό το αρ νουβό πρότζεκτ του 21ου αιώνα, ρυθμοί και καμπυλωτά σχήματα, εμπνευσμένα από τη φύση, δεν χρησιμοποιούνται πλέον ως διακόσμηση αλλά στη καθημερινή χρήση της αρχιτεκτονικής του» πρόσθεσαν ( https://www.instagram.com/p/CVNYyeksc51/ ).

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αν σου άρεσε κάνε