Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει χρέη παραγωγού σε ελληνική ταινία με τον Άρη Σερβετάλη

Κέιτ Μπλάνσετ: Αναλαμβάνει χρέη παραγωγού σε ελληνική ταινία με τον Άρη Σερβετάλη

LIFESTYLE UPD 16:50 Δημιουργία 15/10/20, 16:36

Η Κέιτ Μπλάνσετ και η εταιρεία παραγωγής της Dirty Films, αναλαμβάνουν χρέη εκτελεστικού παραγωγού για την προώθηση του έργου «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline.

«Τα Μήλα είναι μία αξέχαστη, καινοτόμα κινηματογραφική εμπειρία. Το φιλμ του Χρήστου Νίκου είναι μοναδικό και όμορφο παραμύθι για τη μνήμη και την απώλεια, που αντηχεί βαθιά στο ανεξερεύνητο πεδίο στο οποίο βρίσκουμε τους εαυτούς μας. Αποκτά τη δική της σημασία στους καιρούς που ζούμε. Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που είμαστε σε δημιουργικό διάλογο με τον Χρήστο και βοηθάμε στη διάδοση της ζεστής, χιουμοριστικής και συναρπαστικής οπτικής του για τον κόσμο», δήλωσε σχετικά η 51χρονη ηθοποιός και παραγωγός.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Νίκου, ο οποίος στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με το Γιώργο Λάνθιμο ως βοηθός σκηνοθέτη στον «Kυνόδοντα», αλλά και με τον Ρίτσαρντ Λινκλατερ από το ίδιο πόστο για το «Πριν τα Μεσάνυχτα», επεσήμανε: «Δεν ξέρω πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη μας, αλλά αυτή είναι μία στιγμή που θα μείνει αξέχαστη. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που καλωσορίζω στην ομάδα της ταινίας τους εκπληκτικά ταλαντούχους παραγωγούς και δημιουργούς τάσεων Cate Blanchett, Andrew Upton και Coco Francini».

Η γνωριμία του Χρήστου Νίκου με τη χολιγουντιανή σταρ έγινε στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών, όπου τα «Μήλα» ήταν η επίσημη ταινία ανοίγματος του τμήματος Οριζόντων. Η Κέιτ Μπλανσετ, διετέλεσε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, βρήκε χρόνο να δει το ντεμπούτο του Έλληνα σκηνοθέτη και εκδήλωσε το ενδιαφέρον της αμέσως μετά.

Αν σου άρεσε κάνε