Η Κέιτ Μπλάνσετ και η Διευθυντήρια μάρκετινγκ της IWC SCHAFFHAUSEN συζητούν για τη βιωσιμότητα

Η Κέιτ Μπλάνσετ και η Διευθυντήρια μάρκετινγκ της IWC SCHAFFHAUSEN συζητούν για τη βιωσιμότητα

LIFESTYLE UPD 14:41 Δημιουργία 13/10/20, 14:33

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της δεύτερης έκθεσης βιωσιμότητας από την IWC Schaffhausen, η ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett και η διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC, Franziska Gsell, συναντήθηκαν διαδικτυακά για να συζητήσουν σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Έχοντας κοινή ευαισθησία επί του θέματος, μίλησαν για την προσέγγιση της IWC στο να διαχειρίζεται ενεργά το περιβαλλοντικό και κοινωνικό της αντίκτυπο, χάρη στο οποίο η εταιρεία έφτασε να κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της βιώσιμης κατασκευής πολυτελών ρολογιών.

Η αναγνωρισμένη ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett, είναι ambassador της IWC από το 2006. Η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συνομίλησε μέσω βίντεο κλήσης με τη Franziska Gsell, διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρο της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC.

Η Cate Blanchett δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε με τη Franziska το 2015, ανακαλύψαμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τα θέματα βιωσιμότητας. Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις μεγάλες εταιρείες να αναθεωρήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να κάνουν σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη της εταιρικής τους βιωσιμότητας. Η έννοια της διαφάνειας είναι πολύ βασική, δεδομένου ότι πλέον, οι πελάτες επιθυμούν να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένα πολυτελές προϊόν».

«Η Cate και εγώ συζητάμε συχνά για τη βιωσιμότητα καθώς είναι ένα θέμα που μας ευαισθητοποιεί πλήρως. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συναντηθώ μαζί της μέσω βίντεο κλήσης και εκτιμώ τη συμβολή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε με στόχο τη μετατροπή μας σε μια πλήρως βιώσιμη εταιρεία πολυτελείας», προσέθεσε η Franziska Gsell.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Blanchett και η Gsell συζήτησαν για τη διαχρονικότητα των IWC ρολογιών, τα οποία κατασκευάζονται με στόχο να είναι μια πραγματική κληρονομιά για πολλές γενιές. Επίσης, μίλησαν για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και τον περιορισμό των απορριμμάτων. Για παράδειγμα, η νέα συσκευασία της IWC γίνεται ταξιδιωτική θήκη, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται για χρόνια αντί να πεταχτεί.

Ένα ακόμη σημείο που συζητήθηκε ήταν η υπεύθυνη εξόρυξη πρώτων υλών και η πιστοποίηση για το πρότυπο 2019 Code of Practices που έχει λάβει η IWC από το Responsible Jewellery Council (RJC).

Αν σου άρεσε κάνε