Η Interamerican στο πλευρό του ΚΥΑΔΑ

Η Interamerican στο πλευρό του ΚΥΑΔΑ

Η Interamerican επανέλαβε και φέτος τη χορηγική υποστήριξή της στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), προκειμένου να οργανωθεί το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι για τους μη έχοντες συμπολίτες μας, αναφέρει ανακοίνωση.

Το ΚΥΑΔΑ, υπό τις συνθήκες των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και σε συνέχεια του γεύματος των Χριστουγέννων, ετοίμασε για την πρώτη ημέρα του νέου έτους ένα πλήρες εορταστικό γεύμα, που είχε περίπου 1.200 αποδέκτες και προωθήθηκε σε κοινωνικές δομές, σε άστεγους συμπολίτες μας που διαβιούν στους δρόμους και σε άπορες οικογένειες.

Η συνεργασία της εταιρείας με το ΚΥΑΔΑ για την αντιμετώπιση της φτώχειας ξεκίνησε το 2012, κυρίως με την παροχή εκ μέρους της Interamerican τροφίμων μακράς διάρκειας και την υποστήριξη εορταστικών γευμάτων. Ιδιαίτερα φέτος, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης και των ειδικότερων κοινωνικών αναγκών στον τομέα της φροντίδας της υγείας, η εταιρεία συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Κοινωνικού Οδοντιατρείου στο κτηριακό συγκρότημα του ΚΥΑΔΑ.

Παράλληλα, η Interamerican υποστήριξε τους Γιατρούς του Κόσμου που παρείχαν υπηρεσίες στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, ενώ προσέφερε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό για τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων στο πλαίσιο των εταιρικών ενεργειών για τη δημόσια υγεία κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Επισημαίνεται ότι στον σχεδιασμό πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Interamerican, οι Στόχοι 1 και 3 της Ατζέντας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την καλύτερη υγεία και ευημερία αντιστοίχως, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης, αναπτύσσει σειρά ενεργειών υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, εκείνων που ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και στερούνται βασικά αγαθά επιβίωσης. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του ΚΥΑΔΑ και ο Κόμβος τροφοδοτούν κάθε μήνα τους 26.000 ωφελούμενους του Κέντρου με πακέτα τροφίμων, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριστικά σπιτιού, με τα φάρμακα που χρειάζονται, ακόμη και με τα ρούχα/παπούτσια που έχουν ανάγκη.

Αν σου άρεσε κάνε