Το κράτος εμποδίζει την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Μυτιληναίος

Το κράτος εμποδίζει την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο Μυτιληναίος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:50 Δημιουργία 22/03/19, 16:45

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση για το ρόλος του Δημοσίου στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έστειλε την Παρασκευή ο ο επιχειρηματίας, αντιπρόεδρος του ΣΕΒ,Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σε εκδήλωση για την ελληνική βιομηχανία και τις εξελίξεις στην ΕΕ, την οποία διοργάνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας.

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι οι Έλληνες βιομήχανοι μπορούν και πρέπει να τεθούν στο επίκεντρο της παραγωγικής ανασυγκρότησης στη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε για την ανάγκη συναίνεσης ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις επιχειρήσεις και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ως απώτερο στόχο ανέδειξε τη μεταρρύθμιση για μια ενιαία βιομηχανική πολιτική. Προέτρεψε για κίνητρα στον τομέα των επενδύσεων και για απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τονίζοντας ότι οι ελληνικοί θεσμοί στην πράξη παρεμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων. Ειδική μνεία έκανε στο υψηλό ενεργειακό κόστος της βιομηχανικής παραγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε και θετικά βήματα προς την κατεύθυνση την οποία περιέγραψε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, μέσα σε κλίμα εθνικής συνεννόησης.

Αν σου άρεσε κάνε