Folli Follie: Πλάνη... αποκαλύπτει το πόρισμα-φωτιά της A&M

Folli Follie: Πλάνη... αποκαλύπτει το πόρισμα-φωτιά της A&M

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 12:55 Δημιουργία 27/09/18, 11:57

Στην πλήρη αποδόμηση της υποτιθέμενης δραστηριότητάς της Folli Follie στην Ασία, η οποία προβαλλόταν ως το δυνατό χαρτί της, οδηγεί το «καυτό» πόρισμα της Alvarez & Marsal, με την παράθεση στοιχείων «φωτιά», τα οποία αποκαλύπτουν μία μεγάλη πλάνη επί σειράς ετών.

Οι χειρότεροι φόβοι της αγοράς επιβεβαιώθηκαν με την ύπαρξη «τρύπας» 1 δισ. δολ. σε επίπεδο τζίρου και 290 εκατ. ευρώ ως προς τα τραπεζικά διαθέσιμα για το 2017 των εταιρειών του ομίλου της FFG στην Ασία.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν δε τραπεζικά διαθέσιμα ύψους μόλις 6,4 εκατ. δολάρια από 296,771 εκατ. δολάρια, όπως η εταιρεία εμφάνισε στις οικονομικές καταστάσεις του 2017, ενώ τα έσοδα της στην Ασία αφορούν μόνο το 1/10 αυτών, που η ίδια είχε ανακοινώσει, δηλαδή 116,847 εκατ. δολάρια, από 1,112 δισ. δολάρια, όπως είχε παρουσιαστεί.

Την ίδια ώρα, πάντως, το «μπαλάκι» περνάει και στο ρόλο της Fosun σε όλο αυτό το σκάνδαλο, δεδομένου ότι για πολλά χρόνια αποτελούσε τον στρατηγικό συνεργάτη της FFG στην Ασία.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία περιμένει την εφαρμογή των δεσμεύσεων, τις οποίες ανέλαβε η εισηγμένη, κατόπιν και των ηχηρών παραιτήσεων συμβούλων και μελών του ΔΣ, μεταξύ των οποίων οι ιδρυτές της εταιρείας Δημήτριος Κουτσολιούτσος και (η σύζυγός του) Αικατερίνη Κουτσολιούτσου.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι αντικαταστάτες, ενώ ανακοινώθηκε ότι η Βασιλική Αναγνωστοπούλου αναλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος μέλους της Επιτροπής Εσωτερικού Ελέγχου Μιχαήλ Τσιμπρή.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανέλαβε τις εξής δεσμεύσεις

-Αποτύπωση της πραγματικής εικόνας του ομίλου σε χρηματοοικονομικό και λειτουργικό επίπεδο

-Λειτουργική αναδιάρθρωση

-Χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση

-5ετές επιχειρηματικό σχέδιο

-Εγκαθίδρυση εταιρικής διακυβέρνησης

Eπίσης αποφάσισε: α) την αντικατάσταση των διοικήσεων σε εταιρείες της Ασίας, β) αλλαγές στο Δ.Σ. της FFG με πρόσληψη εντεταλμένου συμβούλου και οικονομικού διευθυντή για την αναδιάρθρωση του ομίλου και γ) διερεύνηση από κάθε πλευρά των διαπιστώσεων της Α&Μ ώστε να διαπιστωθούν οι αιτίες του «κακού» και να ασκηθούν τα ενδεδειγμένα δικαστικά μέσα κατά παντός υπευθύνου.

Σε «ελεύθερη πτώση» το ομόλογο

Στο μεταξύ, «βυθίζεται» το ομόλογο της Folli Follie, το οποίο είχε εκδοθεί σε ελβετικό νόμισμα, στον απόηχο των αποκαλυπτηρίων.

Ειδικότερα, το ομόλογο υποχωρεί κατά 45,7% και διαμορφώνεται σε τιμές, που αντιστοιχούν στο 8% της ονομαστικής του αξίας.

Σημειώνεται ότι το ομόλογο της Folli Follie εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2017, είναι 5ετούς διάρκειας και έχει επιτοκιακό κουπόνι 3,25% ετησίως. Η έκδοση είναι της τάξεως των 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Αν σου άρεσε κάνε