Αύξηση ρεκόρ στην κερδοφορία της Credit Suisse

Αύξηση ρεκόρ στην κερδοφορία της Credit Suisse

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:31 Δημιουργία 31/07/18, 10:28

Αύξηση της τάξεως του 114% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Credit Suisse για το β' τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 647 εκατ. ελβετικών φράγκων, σημαντικά υψηλότερα από τα 550 εκατ. φράγκα, όπου τα τοποθετούσαν οι αναλυτές.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν λίγο χαμηλότερες από αυτές του α’ τριμήνου, όταν είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 694 εκατ. ελβετικών φράγκων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 5,6 δισ. φράγκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse, Tidjane Thiam, δήλωσε πως το β’ τρίμηνο του 2018 «ήταν μια περίοδος συνεχιζόμενων ισχυρών επιδόσεων καθώς επιτύχαμε τα υψηλότερα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη των τελευταίων 12 τριμήνων και το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης κερδών σε ετήσια βάση».

Για το υπόλοιπο του 2018, δήλωσε, «θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη του franchise διαχείρισης πλούτου και στην επιτυχή ολοκλήρωση των δυο τελευταίων τριμήνων της αναδιάρθρωσής μας».

Ωστόσο, η τράπεζα προειδοποίησε πως οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι αλλαγές στη νομισματική πολιτική θα μπορούσαν τελικά να βλάψουν την εμπιστοσύνη των πελατών και, ως εκ τούτου, τις επιδόσεις της τράπεζας.

Αν σου άρεσε κάνε