Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση Folli Follie στο Χ.Α., λέει η QCM

Δεν υπάρχει άλλη περίπτωση Folli Follie στο Χ.Α., λέει η QCM

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:25 Δημιουργία 11/07/18, 21:22

Διαβεβαιώσεις για ότι στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν υπάρχει άλλη περίπτωση παρόμοια με αυτή της Folli Follie έδωσε ο Γκαμπριέλ Γκρέκο, διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού fund QCM.

Μιλώντας με τον α' αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου Βαγγέλη Νταγκουνάκη, ο κ. Γκρέκπ σημείωσε: «Κοίταξα τις ελληνικές επιχειρήσεις για να δω αν υπάρχει άλλος υποψήφιος. Πρέπει να πω ότι, αν και δεν εξέτασα όλες τις περιπτώσεις σε βάθος, δεν βρήκα κάτι τόσο «τρανταχτό» όσο η περίπτωση της Folli Follie».

Με πρώτη ματιά, σημείωσε, δεν βρήκα κάτι που να φωνάζει «απάτη». Τόνισε δε ότι δεν θεωρεί πως αυτό που έγινε στη Folli Follie θα πρέπει να γενικευθεί για την ελληνική αγορά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά για νέα «επίθεση» του fund, υπογράμμισε: «Αν ακούσετε ότι θα επιτεθούμε σε μια εταιρία, να είστε σίγουρος ότι είναι 100% λάθος γιατί όταν κάνουμε κινήσεις, δεν το λέμε, πιστεύουμε στο στοιχείο της έκπληξης».

Τέλος, έδωσε και συμβουλές στους Ελληνες επενδυτές, υπογραμμίζοντας ότι «αν οι Ελληνες θέλουν να τοποθετηθούν σε κάποια μετοχή του ελληνικού χρηματιστηρίου, πρέπει να είναι πολύ διεξοδικοί στο προσωπικό τους due diligence προτού αγοράσουν. Να μην αγοράζουν με βάση μια φήμη ή μια διαίσθηση, αλλά να κοιτάνε τις λογιστικές καταστάσεις, να ακούν τις τηλεδιασκέψεις και να εξετάζουν πιθανές αναντιστοιχίες μεταξύ των ταμειακών ροών και των κερδών».

Σημείωσε πάντως ότι οι τιμές των μετοχών του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι καλές.

Αν σου άρεσε κάνε