ΕΒΖ: Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

ΕΒΖ: Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:30 Δημιουργία 27/06/18, 16:27

TAGS

Σε αναστολή της κινητοποίησής τους, στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ στο Πλατύ Ημαθίας, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ, ύστερα από τη συνάντηση που είχαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Καραχάλιο.

Όπως επεσήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, "στη σημερινή μας συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας πήραμε τις απαντήσεις, αλλά και τις αποδείξεις που ζητούσαμε σχετικά με την σύμβαση της βιομηχανίας με την Royal Sugar, και έτσι αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κινητοποίησή μας, τουλάχιστον για σήμερα, αφού τα προβλήματά μας παραμένουν".

Στο μεταξύ, από τα αποτελέσματα της αυριανής τους συνάντησης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, καθώς και με άλλα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, στις 2.30 το μεσημέρι στην Αθήνα, θα κριθεί η στάση των εργαζομένων, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρκάκης. Όπως είπε, στην αυριανή συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος σειρά ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα της εταιρείας, αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και άλλα εργασιακά θέματα.

Ο κ. Βαρκάκης, επανάλαβε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ βρίσκονται σε αβεβαιότητα και έντονη ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και υπενθύμισε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ είχε αναφέρει ότι η ρευστότητα της εταιρείας επαρκεί φτάνει μέχρι τον Ιούλιο. "Μετά τι θα γίνει;" αναρωτήθηκε και τόνισε ότι τον τελευταίο μήνα οι εργαζόμενοι πληρώνονται με προκαταβολές.

Αν σου άρεσε κάνε