Στη Γιώτης πέρασε η γαλακτοβιομηχανία Στάμου

Στη Γιώτης πέρασε η γαλακτοβιομηχανία Στάμου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 09:23 Δημιουργία 07/06/18, 09:10

Η Γιώτης κατέχει την πρώτη θέση σε μερίδια αγοράς, σε βασικές κατηγορίες προϊόντων όπως είναι η Φαρίνα, τα επιδόρπια (π.χ. άνθος αραβοσίτου, κρέμα καραμελέ, φρουϊ ζελέ), σε προϊόντα μαγειρικής (π.χ. μπεσαμέλ, κορν φλάουρ, μαγιά), σε ροφήματα (π.χ. ρόφημα σοκολάτας, κακάο), σε προϊόντα ψυγείου και στις υπόλοιπες κατηγορίες όπου δραστηριοποιείται κατέχει τη δεύτερη ή την Τρίτη θέση (π.χ. κουβερτούρες, βρεφικές κρέμες και βρεφικό γάλα, πουρές).

Αναφορικά με τις εξαγωγές αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξή τους που προβλέπει την μελέτη των αγορών και των κατά τόπους συνηθειών, τη δημιουργία νέων προϊόντων και τη συνεργασία κατά τόπους δίκτυα αντιπροσώπων. Οι χώρες άμεσης προτεραιότητας είναι οι Βαλκανικές, οι Αραβικές και η Κίνα.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας συνεισφέρει στις συνολικές της πωλήσεις με περίπου 7 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού της τζίρου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά μεγέθη, η Γιώτης η οποία είναι από τις παλαιότερες βιομηχανίες της χώρας, ο κύκλος εργασιών της ενισχύθηκε κατά 3,76% και ανήλθε σε 73 εκατ. ευρώ το 2016 έναντι 70,3 εκατ. ευρώ το 2015. Το λειτουργικό αποτέλεσμα σημείωσε αύξηση κατά 6,06%, φτάνοντας τα 6 εκατ. ευρώ από 5,7 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ και τα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 6,55% και ανήλθαν σε 5,3 εκατ. ευρώ από4,9 εκατ. ευρώ το 2015.Τέλος, τα κέρδη μετά φόρων υποχώρησαν στα 3,32 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ το 2015.

Οι εγκαταστάσεις της Γιώτης εκτείνονται σε 30.000 τ.μ. και εκσυγχρονίζονται συνεχώς μέσα από επενδυτικά προγράμματα, ώστε η εταιρία να διαθέτει σήμερα έναν από τους πλέον σύγχρονους μηχανολογικούς εξοπλισμούς και από τα πιο άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου στην Ευρώπη.

Για την περίοδο 2012-2016 η εταιρία Γιώτης επένδυσε 12 εκατ. ευρώ, με βασικούς πυλώνες του επενδυτικού της πλάνου τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της εταιρίας με καινοτόμα προϊόντα, την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στις ξένες αγορές, και τη λειτουργία του νέου κέντρου logistics στη Mάνδρα Aττικής.

Όσον αφορά την εταιρεία Στάμου, δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1964. Η εταιρεία παράγει μια σειρά προϊόντων όπως: Φρέσκο Παστεριωμένο Γάλα, Γιαούρτι Πρόβειο Πλήρες Και Ελαφρύ (2%) , Γιαούρτι Αγελαδινό Πλήρες Και Ελαφρύ(2%) , Γιαούρτι Στραγγιστό Πλήρες Και Με Λιγότερα Λιπαρά, Επιδόρπια Γάλακτος (Ρυζόγαλα, Κρέμα Κλπ) Και Επιδόρπια Χωρίς Γάλα ( Μουσταλευριά ,Ζελέδες ), βούτυρο λιωμένο, βούτυρο (τύπου Κερκύρας) Αριανι .

Επίσης διαθέτει και δικά της γαλακτοπωλεία σε διάφορα σημεία της Αττικής.

Αν σου άρεσε κάνε