Καραβίας (Eurobank): Σχεδιάζουμε την έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ.

Καραβίας (Eurobank): Σχεδιάζουμε την έκδοση ομολόγου έως 500 εκατ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 13:19 Δημιουργία 31/05/18, 13:16

Την έκδοση καλυμμένου ομολόγου σχεδιάζει η Eurobank.

«Εξετάζουμε την έκδοση ενός ακόμα καλυμμένου ή senior ομολόγου κατά τη διάρκεια του 2018», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η νέα έκδοση μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ αλλά δεδομένου ότι δεν πιεζόμαστε, θα εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές, πριν πάρουμε την τελική απόφαση».

«Κάθε κίνηση εξαρτάται από τις συνθήκες στις αγορές, που θα έχουν γίνει απαιτητικές εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων», συμπλήρωσε ο κ. Καραβίας.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank επεσήμανε ότι «είναι ευθύνη μας να δείξουμε στην αγορά, με πειστικό τρόπο, πως από τα προβλεπόμενα επίπεδα του 2019 μπορούμε να κινηθούμε χαμηλότερα μεταξύ 10-20% τα επόμενα χρόνια».

«Ακόμα και αν επιτευχθεί ο στόχος του 2019, ο δείκτης NPEs θα παραμείνει αρκετά υψηλός και αναμένεται στο 27%», σημείωσε ο CΕO της Eurobank, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό η διοίκησή της θέλει να βάλει νέους στόχους για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν το σχέδιο που ολοκληρώνεται το 2019 και συμφωνήθηκε με τον SSM».

Όπως είπε, η τράπεζα πώλησε ένα πακέτο κόκκινων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις και «σχεδιάζει να πουλήσει ένα ακόμα φέτος, σε μια συναλλαγή που θα είναι επίσης κεφαλαιακά ουδέτερη», για να συμπληρώσει ότι «σε λίγους μήνες θα είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε την αγορά για τη συναλλαγή που σχετίζεται με NPEs τα οποία έχουν εξασφαλίσεις».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα για την ελληνική οικονομία και τη θέση του Γιάννη Στουρνάρα υπέρ της προληπτικής γραμμής, ο κ. Καραβίας σημείωσε: «Αποκλειστικά από την πλευρά του τραπεζικού συστήματος η βέλτιστη επιλογή είναι μια φόρμουλα που θα επιτρέπει στην ΕΚΤ να διατηρήσει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα. Ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι να συνεχίσουμε τη δουλειά μας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης».

Αν σου άρεσε κάνε