Στην τελική ευθεία η έκδοση του εταιρικού ομολόγου της BSB

Στην τελική ευθεία η έκδοση του εταιρικού ομολόγου της BSB

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 10:35 Δημιουργία 21/05/18, 10:32

TAGS

Στην τελική ευθεία αναμένεται να εισέλθει η έκδοση του εταιρικού ομολόγου του ομίλου B&F που έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται τα brands BSB και Lynne.

Η έκδοση εταιρικών ομολογιών που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της οργανωμένης αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τελεί εν αναμονή των εγκρίσεων από τις χρηματιστηριακές αρχές. Ο σχετικός φάκελος έχει υποβληθεί και αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στις επόμενες ημέρες, ώστε εν συνεχεία να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της δημόσιας προσφοράς.

Σημαντικός παράγοντας αποτελεί η διατήρηση ενός "ελεγχόμενου" κλίματος στις αγορές για να προχωρήσει η έκδοση. Η B&F θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια της τάξης των 25 εκατ. ευρώ, με στόχο να αξιοποιηθούν τόσο για την υποκατάσταση του υφιστάμενου δανεισμού, όσο και την οργανική ανάπτυξη του ομίλου στις αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα.

Με βάση τα τελευταία δημοσιοποιημένα οικονομικά στοιχεία (2016), η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 62,8 εκατ. ευρώ (από 56,4 εκατ.ευρώ), EBITDA 10,7 εκατ.ευρώ (από 8,5 εκατ.ευρώ) και κέρδη προ φόρων 7,1 εκατ. ευρώ (από 4,6 εκατ.ευρώ). Στην ίδια χρήση τα μακροπρόθεσμα δάνεια ανήλθαν σε 30 εκατ.ευρώ, τα ίδια κεφάλαια σε 9,5 εκατ.ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα σε 3,5 εκατ.ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της επέκτασης, πρόθεση είναι η εδραίωση των εμπορικών σημάτων του σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές όσον αφορά στα προϊόντα μόδας όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία. Ο όμιλος αποτελείται από δύο brands/αλυσίδες καταστημάτων: BSB και Lynne και αριθμεί στο σύνολο του 142 καταστήματα, εκ των οποίων τα 98 βρίσκονται στην Ελλάδα (56 είναι εταιρικά και 42 franchise) και τα 44 βρίσκονται στο εξωτερικό (21 εταιρικά και 23 franchise). Εξίσου διευρυμένο παρουσιάζεται και το δίκτυο διανομής της εταιρείας με συνεργαζόμενα καταστήματα λιανικής (multi-brand) που ξεπερνούν σε αριθμό τα 300 στις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Αν σου άρεσε κάνε