Η Grid Telecom έθεσε σε λειτουργία δίκτυο 100 gigabit μεταξύ Αττικής και Θεσσαλονίκης

Η Grid Telecom έθεσε σε λειτουργία δίκτυο 100 gigabit μεταξύ Αττικής και Θεσσαλονίκης

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:30 Δημιουργία 26/07/23, 17:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Νέο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο υπερυψηλών ταχυτήτων (100 Gigabit) μεταξύ Αττικής και Θεσσαλονίκης κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.

Ο νέος τηλεπικοινωνιακός άξονας, που αποτελεί τμήμα του υπό ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών της Grid Telecom σε όλη την Ελλάδα, προσφέρει, όπως αναφέρει η εταιρεία, μια ολοκληρωμένη λύση για την παροχή υπηρεσιών προστατευμένης χωρητικότητας, μέσω αλλεπάλληλων οπτικών συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα υποδομή επιτρέπει την προστατευμένη διασύνδεση των σημείων παρουσίας της Grid Telecomστα Data Centers Digital Realty στην Αττική και Balkan Gate στη Θεσσαλονίκη, με χρόνο απόκρισης στη μεταγωγή δεδομένων μικρότερο των 6 msec. Η ταχύτητα αυτή εγγυάται ότι οι χρήστες της υπηρεσίας, που παρέχεται ήδη στη Lancom για τη σύνδεση των σημείων παρουσίας της στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, θα έχουν τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία, όσον αφορά τη διασύνδεση των υποδομών τους.

«Το Next Generation DWDM δίκτυο της Grid Telecom προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια αγορά όπως υπερύψηλή χωρητικότητα 100 Gigabit, με τον χαμηλότερο δυνατό χρόνο απόκρισης, ανταγωνιστικές τιμές καθώς και τις υψηλότερες προδιαγραφές παροχής υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι οι τηλεπικοινωνιακές μας λύσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών», δήλωσε σχετικά ο διευθυντής της Grid Telecom Γιώργος Ψυρρής.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lancom, Γιώργος Νώλης ανέφερε: «Η διασύνδεση των Data Center μας, με το Next Generation DWDM δίκτυο της Grid Telecom, με προστατευμένη χωρητικότητα πολλαπλών 100 Gigabit, μας δίνει πλέον μια μοναδική δυνατότητα στη χώρα: να συνδέουμε με αντίστοιχη ταχύτητα 100G, οποιοδήποτε σημείο του ιδιόκτητου οπτικού δικτύου μας σε όλη την Αττική, με οποιοδήποτε σημείο σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Στα σημεία αυτά συγκαταλέγονται και όλα τα υφιστάμενα Data Center τρίτων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η τηλεπικοινωνιακή λύση της Grid Telecom ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες μας».

Αν σου άρεσε κάνε