Ευχάριστη έκπληξη από τα αποτελέσματα τριμήνου της General Motors

Ευχάριστη έκπληξη από τα αποτελέσματα τριμήνου της General Motors

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:52 Δημιουργία 25/07/23, 15:49
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Καλύτερα των αναμενόμενων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της General Motors για το β’ τρίμηνο του 2023, με αποτέλεσμα η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναθεωρήσει τον στόχο για το σύνολο της χρονιάς που διανύουμε.

Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,91 δολάρια έναντι των εκτιμήσεων περί 1,85 δολαρίων. Την ίδια στιγμή, τα έσοδα καθορίστηκαν σε 44,7 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων περί 42,6 δισ. Δολαρίων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, η καθαρή κερδοφορία ήταν αυξημένη κατά σχεδόν 52%, ενώ τα έσοδα «φούσκωσαν» κατά 25%.

Αποτέλεσμα των παραπάνω μεγεθών ήταν η διοίκηση της εταιρείας από το Ντιτρόιτ να αυξήσει για δεύτερη φορά τον στόχο για τη φετινή κερδοφορία.

Έτσι, πλέον αναμένονται κέρδη 9,3 έως 10,7 δισ. δολαρίων έναντι 8,4 έως 9,9 δισ. δολαρίων προηγουμένως. Αυτό σημαίνει ότι θα διαμορφωθούν σε 7,15 έως 8,15 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, η διοίκηση ανακοίνωσε τη διεύρυνση των μέτρων εξοικονόμησης δαπανών, το οποίο πλέον ανέρχεται στα 3 δισ. δολάρια από 2 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή, Πολ Γιάκομπσον, οι νέες μειώσεις θα περιλαμβάνουν τις δαπάνες για μάρκετινγκ, μισθούς εργαζομένων και άλλα κόστη.

Αν σου άρεσε κάνε