Στην Airbnb στράφηκαν οι Έλληνες για τουριστικά καταλύματα - Οι τάσεις που καταγράφηκαν

Στην Airbnb στράφηκαν οι Έλληνες για τουριστικά καταλύματα - Οι τάσεις που καταγράφηκαν

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:44 Δημιουργία 12/07/23, 15:41
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Αύξηση που ξεπερνά το 70% καταγράφουν οι αναζητήσεις Ελλήνων επισκεπτών στην Airbnb τη φετινή τουριστική σεζόν σε σχέση με πέρυσι, ένδειξη ανάκαμψης του εσωτερικού τουρισμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες στην Airbnb οργανώνουν ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε περισσότερες από 72.000 πόλεις και κωμοπόλεις παγκοσμίως.

«Είναι μια συναρπαστική στιγμή για να δούμε πώς ταξιδεύουν οι Έλληνες: οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδεύουν περισσότερο από ποτέ γιατί αποζητούν τη σύνδεση. Μετά από χρόνια απομόνωσης, οι άνθρωποι επιδιώκουν να συνδεθούν ξανά. Όχι μόνο παρατηρούμε σημαντική αύξηση στους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν στην Airbnb τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά βλέπουμε επίσης μια εξέλιξη στον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες επισκέπτες ταξιδεύουν - μένουν περισσότερο, αναζητούν οικονομικά προσιτές επιλογές και εξερευνούν νέους προορισμούς» - δήλωσε ο Giacomo Trovato, Country Manager της Airbnb για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Οι πιο δημοφιλείς επιλογές διαμονής στη λίστα επιθυμιών καταδεικνύουν τις μοναδικές και αγαπημένες ιδιοκτησίες που έχουν ξεχωρίσει οι ταξιδιώτες για τις ερχόμενες διακοπές τους.

Ακολουθούν οι δέκα κορυφαίες διαμονές εσωτερικού στις λίστες επιθυμιών από Έλληνες επισκέπτες στην Airbnb.

Τα 10 πιο επιθυμητά καταλύματα στην Ελλάδα:

Υπόσκαφο σπίτι, Σαντορίνη

Βίλα με πισίνα, Αποκόρωνας, Χανιά

Βίλα, Κάθισμα Λευκάδας

Βίλα, Κεφαλονιά

Περιστερώνας, Τήνος

Σουίτα με πισίνα, Μήλος

Βίλα, Μαλεβίζι, Χανιά

Βίλα με πισίνα, Σαντορίνη

Κατοικία, Μύκονος

Κατοικία, Λέρος

Οι πιο προσιτοί ελληνικοί προορισμοί

Με βάση τη σημαντική αύξηση του όγκου αναζητήσεων για καλοκαιρινές διαμονές φαίνεται ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται σε οικονομικά προσιτό προορισμό για την ερχόμενη περίοδο διακοπών. Ακολουθούν οι τάσεις για τους πιο οικονομικά προσιτούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα από 100 δολάρια (σ.σ. 90,67 ευρώ) τη βραδιά:

Καλλιθέα, Αττική

Χίος

Παγγαίο, Βόρεια Μακεδονία & Θράκη

Δήμος Νεάπολης - Συκεών, Κεντρική Μακεδονία

Ερμούπολη, Σύρος

Ικαρία

Κως

Λευκάδα

Θεσσαλονίκη

Θερμαϊκός

Η διάρκεια διαμονής

Περισσότερες από 1 στις 7 κρατήσεις για διανυκτέρευση που πραγματοποιήθηκαν από Έλληνες ταξιδιώτες το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν για 28 ημέρες ή περισσότερες, καθώς οι Έλληνες επισκέπτες υιοθετούν, όπως τονίζεται μια νέα ελευθερία στον τρόπο που ζουν και ταξιδεύουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αν σου άρεσε κάνε