Το σχέδιο της Eurobank για επέκταση σε νέες χώρες

Το σχέδιο της Eurobank για επέκταση σε νέες χώρες

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:59 Δημιουργία 07/07/23, 18:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε νέες χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάϊ, η Ινδία και το Ισραήλ, σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της η Eurobank, στοχεύοντας στον τομέα του wealth management, καθώς η ελληνική τράπεζα επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη από τις διεθνείς δραστηριότητες, αναφέρει το Bloomberg.

«Για να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να ενισχύσουμε το αποτύπωμά μας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν αυξάνεις τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείσαι», τόνισε στο Bloomberg ο Σταύρος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής διεθνών δραστηριοτήτων της Eurobank. «Αυτές είναι ακόμη αγορές υπό ανάπτυξη στο wealth management και πρέπει να επεκταθείς αρκετά νωρίς για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που υπάρχουν» πρόσθεσε.

Η Eurobank διαθέτει ήδη παρουσία στην Κύπρο, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία και το Λονδίνο, ενώ πρόσφατα εξαγόρασε τη μονάδα Personal Finance της BNP Paribas στη Βουλγαρία, προσθέτοντας 400 εκατ. ευρώ σε δάνεια και 100 εκατ. ευρώ νέες καταθέσεις.

Έχουμε να παίξουμε έναν ρόλο στην περιοχή τόσο ως ελληνική τράπεζα όσο και μέσω της κυπριακής θυγατρικής μας, λόγω της εγγύτητας που έχει η Κύπρος με αγορές όπως η Ινδία, το Ισραήλ, το Ντουμπάι και η Σαουδική Αραβία, είπε ο κ. Ιωάννου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Eurobank να ανοίξει γραφείο σε ορισμένες από αυτές τις χώρες.

Ταυτόχρονα, η Eurobank θα ήθελε κάποια στιγμή να έχει τον πλήρη έλεγχο της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.

Σήμερα, τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες αντιπροσωπεύουν το 33% των συνολικών κερδών του ομίλου, από περίπου 25% το 2022.

Αν σου άρεσε κάνε