Δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στην Ελλάδα η Intrakat

Δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστικός όμιλος στην Ελλάδα η Intrakat

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 22:48 Δημιουργία 30/05/23, 22:42
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τεράστιο βήμα φυγής προς τα εμπρός συνιστά για την Intrakat Group η εξαγορά της Άκτωρ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, η στρατηγική αυτή κίνηση θα επιτρέψει στον Όμιλο να εδραιώσει τη θέση του ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική «δύναμη» στην Ελλάδα με ένα εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο από projects που ξεπερνούν σε αξία τα 4 δισ. ευρώ.

Εξάλλου, με τη σταθερή δέσμευση της στην στρατηγική ανάπτυξη και τις επενδύσεις, η Intrakat Group έχει ήδη αποκτήσει μια δυναμική παρουσία σε πολλούς κλάδους και έχει αναπτύξει φιλόδοξα σχέδια για την περαιτέρω επέκταση της, τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, η πρόσφατη εξαγορά του Apanema Resort στην πόλη της Μυκόνου αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της προσήλωσης της στην μεταμόρφωση ακινήτων σε πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία πρώτης γραμμής. Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί με επιτυχία το πολυτελές «Xenodoxeio Milos», ένα νέο 5στερο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας.

Στα επόμενα σχέδια του, ο Όμιλος ανεβάζει... στροφές προκειμένου να συμμετάσχει στη διαδικασία προσφορών για την νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού, συστήνοντας μια κοινοπραξία με την BRISA, μια επιφανής ευρωπαϊκή εταιρεία με τεράστια εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας την τεράστια σημασία της βιώσιμης ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, η Intrakat Group προχωρά σε στρατηγικές επενδύσεις σε ΑΠΕ, που αναμένεται να είναι κομβικός μοχλός ανάπτυξης και επενδύσεων. Διαθέτοντας ήδη ένα χαρτοφυλάκιο projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής 1,8 GW αλλά και αποθήκευσης ενέργειας ύψους 0,7 GW, ο Όμιλος θα αξιοποιήσει και τις δυνατότητες των παράκτιων αιολικών πάρκων συνεργαζόμενος με την Parkwind, μια εταιρεία με αναγνωρισμένη εμπειρία σε ανάλογα έργα.

Πέρα από τις ΑΠΕ, η Intrakat στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της παρουσίας της στον κλάδο του real estate και σε τουριστικές υποδομές, με την ανάπτυξη νέων πολυτελών ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Σύρος, η Κρήτη, αλλά και η Αθήνα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με το σημαντικό βήμα που κάνει η Intrakat Group εδραιώνοντας τη θέση της ως η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Η εξαγορά αυτή θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε τις δυνατότητες μας και το γεωγραφικό μας εύρος διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευση μας στην προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες μας» σχολίασε χαρακτηριστικά, στο πρακτορείο, ο CEO του Ομίλου, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Η εξαγορά της Άκτωρ σηματοδοτεί ένα κομβικό ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική της Intrakat και την ακλόνητη έμφαση που δίνει σε στρατηγικές επενδύσεις και σε μια καθαρή κατεύθυνση που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σταθερές χρηματοοικονομικές ροές και θα εδραιώσει τη θέση του Ομίλου ως «market leader» στην Ελλάδα, για τα επόμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την ακλόνητη προσήλωση της εταιρείας στη διεύρυνση της παρουσίας της σε πολλούς κλάδους, ενώ παράλληλα εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαίος παίχτης της χώρας στην αγορά των κατασκευών και των υποδομών.

Απευθυνόμενη προς τους εταιρικούς επενδυτές και όσους επιζητούν εταιρείες με αναπτυξιακές δυνατότητες, η Intrakat σκοπεύει να ανταποκριθεί στη δέσμευση της για στρατηγικές επενδύσεις, μια καθαρή κατεύθυνση και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε πολλούς κλάδους, επιβεβαιώνοντας τη θέση που έχει ως κυρίαρχη δύναμη της Ελλάδας στον κλάδο των κατασκευών, καταλήγει το Bloomberg.

Αν σου άρεσε κάνε