Η Motor Oil ενισχύει το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας

Η Motor Oil ενισχύει το δασικό φυτώριο της Αμυγδαλέζας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:35 Δημιουργία 24/05/23, 18:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της υποστήριξης του δασικού φυτωρίου της διεύθυνσης αναδασώσεων Αττικής στην Αμυγδαλέζα, υπογράφηκε μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ και της Motor Oil, από τον κ. Ευάγγελο Γκουντούφα, προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον κ. Ιωάννη Κοσμαδάκη, αναπληρωτή διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.

Όπως έγινε γνωστό, βασικοί στόχοι της συνεργασίας είναι η αύξηση της παραγωγής φυτευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και παράλληλα με τη δημιουργία επάρκειας σε φυτά για την εκτέλεση λοιπών έργων αποκατάστασης υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων, η καλλιέργεια και η διατήρηση δέντρων της ελληνικής βιοποικιλότητας αλλά και η περαιτέρω συμβολή του φυτωρίου στη σπορά σπάνιων μεσογειακών ειδών.

Ταυτόχρονα, η συνεργασία περιλαμβάνει τον εκσυγχρονισμό του φυτωρίου με απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και την εξασφάλιση των κατάλληλων συνεργατών που θα απασχοληθούν για την επίτευξη του σκοπού του έργου.

Ο προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Γκουντούφας, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη η χαρά μας να δεχόμαστε τέτοιες συνεργασίες και πρωτοβουλίες όπως αυτή του ομίλου Motor Oil. Η επέκταση της συνεργασίας μας, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, επιβεβαιώνει πως ενδιαφερόμαστε αμφότεροι να εξελίξουμε αποτελεσματικά το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων και μέσω αυτού την αποκατάσταση των δασών μας, ξεκινώντας από τη βάση της πυραμίδας που είναι οι σπόροι και τα φυτώρια. Η στήριξη της Motor Oil, για μια ακόμη φορά, μας δίνει το κίνητρο να θέτουμε ακόμη μεγαλύτερους στόχους διατηρώντας την προστασία της φυσικής κληρονομιάς της χώρας μας ως απόλυτη προτεραιότητα της πολιτείας μας».

Υπενθυμίζεται ότι με όραμα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας αλλά και τη βιώσιμη επιχειρηματική λειτουργία και ανάπτυξη, η Motor Oil τον Οκτώβριο του 2021, ξεκίνησε την ουσιαστική στήριξη του Κέντρου Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Αν σου άρεσε κάνε