Εξάρχου: «Δεν θα απαιτηθεί ΑΜΚ για την εξαγορά του ΑΚΤΟΡΑ από την Intrakat»

Εξάρχου: «Δεν θα απαιτηθεί ΑΜΚ για την εξαγορά του ΑΚΤΟΡΑ από την Intrakat»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 17:37 Δημιουργία 04/04/23, 17:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δεν θα χρειαστεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά της Ακτωρ από την Intrakat, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Inrakat, Αλέξανδρο Εξάρχου, σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση.

Ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου επισήμανε ότι πέραν της κεφαλαιοποίησης που ολοκλήρωσε τον Ιανουάριο του 2023, η Intrakat έχει εξασφαλίσει θετικές ταμειακές ροές για την προσεχή τριετία, προκειμένου να εξυπηρετεί με κεφάλαιο κίνησης τις δραστηριότητές της.

Θυμίζουμε ότι με τη συγκεκριμένη εξαγορά ο κατασκευαστικός κλάδος εισέρχεται σε νέο τοπίο, αφού δημιουργεί ένα δεύτερο γίγαντα στους μεγάλους Ομίλους της χώρας και έρχεται να αλλάξει τους μέχρι σήμερα συσχετισμούς.

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παραμένει σταθερά η μεγαλύτερη δύναμη του κλάδου με ανεκτέλεστο που αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ. Η Intrakat πλέον φτάνει χάρη στο μεγάλο ανεκτέλεστο της Ακτωρ τα 4 δισ. ευρώ (εικόνα 9μηνου 2022) και εμφανίζεται ως ο νέος μεγάλος πόλος.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως η Intrakat με την εξαγορά των μετοχών της ΑΚΤΩΡ, αποκτά και την θυγατρική της ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, η οποία επίσης έχει σειρά από αξιόλογα έργα.

Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα, τα μεγέθη των δύο εταιρειών σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτουν στον κατασκευαστικό κλάδο, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο έργων.

Αν σου άρεσε κάνε