Τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε η Leroy Merlin

Τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε η Leroy Merlin

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 18:07 Δημιουργία 27/03/23, 18:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Leroy Merlin υπέγραψε πρόσφατα τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, η οποία στην Ελλάδα υλοποιείται από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Η 'Αννα Παζούλη, HR Director της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου ανέφερε: «Οι προκλήσεις για την διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό θέμα του HR. Οι εργαζόμενοί μας πρέπει να αντικατοπτρίζουν την κοινωνία και να εκφράζουν τους ανθρώπους της κοινότητας που εξυπηρετούν καθημερινά. Στη Leroy Merlin, μιλώντας για διαφορετικότητα, εννοούμε πάνω από όλα την αποδοχή της μοναδικότητας. Η στρατηγική αυτή καθορίζει το πώς αντιμετωπίζουμε και τους καταναλωτές μας, ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά τις υπηρεσίες μας σε όλα τα επίπεδα».

Υπογράφοντας τη χάρτα διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, η εταιρεία επιβεβαιώνει και επίσημα ότι λειτουργεί με βάση τις αρχές της ισότητας και της ενσωμάτωσης. Ήδη, παρέχει συγκεκριμένα εργαλεία και κλειδιά για να μπορέσουν οι άνθρωποί της να είναι προστατευμένοι από κάθε μορφή διάκρισης, παρενόχλησης ή διαφθοράς, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως το 42% του συνόλου του εργατικού δυναμικού και το 40% των διοικητικών θέσεων καλύπτεται από γυναίκες.

Η υπογραφή της χάρτας έγινε με την παρουσία της κ. Παζούλη από πλευράς της Leroy Merlin, του προέδρου του ΚΕΑΝ και ιδρυτή της χάρτας διαφορετικότητας, Σταύρου Μηλιώνη και της υπεύθυνης επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, Κατερίνας Ψύχα.

Ο κ. Μηλιώνης δήλωσε: «H Leroy Merlin, το δίκτυο καταστημάτων στο χώρο της ανακαίνισης και βελτίωσης της κατοικίας, με παρουσία σε 20 χώρες παγκοσμίως, που δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005, έγινε μέλος της χάρτας διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Έχουμε την πεποίθηση ότι, μέσω της συμμετοχής τους στη χάρτα διαφορετικότητας, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν περαιτέρω δράσεις στον ευαίσθητο τομέα του σεβασμού της διαφορετικότητας, καθώς και θα μοιραστούν με την ελληνική επιχειρησιακή αγορά πρακτικές και πολιτικές που υλοποιούνται από τον όμιλο διεθνώς. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η χάρτα διαφορετικότητας είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις. Το 2019 η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που την υπέγραψε. Στόχος της χάρτας είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Αν σου άρεσε κάνε