Επένδυση-μαμούθ από τη Mercedes Benz σε γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Επένδυση-μαμούθ από τη Mercedes Benz σε γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 15:18 Δημιουργία 19/03/23, 15:15
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Mercedes Benz σκοπεύει να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των εργοστασίων της στην Κίνα, τη Γερμανία και την Ουγγαρία τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το περιοδικό Automobilwoche, η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζεται να στραφεί σε ηλεκτρικά οχήματα και να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, προκειμένου να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει θέσει ως στόχο να μειωθούν στο μισό σε σχέση με το 2020 οι εκπομπές CO2 ανά επιβατικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας και επιδιώκει μία συμφωνία που θα τερματιστεί η πώληση αυτοκινήτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2035.

Η Mercedes έχει δηλώσει ότι θα είναι έτοιμη να περάσει στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς.

«Επενδύουμε ένα τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων ανά εργοστάσιο για την προετοιμασία μας», ανέφερε ο διευθυντής παραγωγής Γιεργκ Μπέρζερ, προσθέτοντας ότι οι επενδύσεις αυτές θα γίνουν στα εργοστάσια στο Πεκίνο, στο Rastatt της Γερμανίας και στο Kecskemet της Ουγγαρίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα αρχίσει τις εργασίες στο εργοστάσιο του Rastatt τους επόμενους μήνες και από το 2024 θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου μοντέλου συμπαγών οχημάτων. Ο αριθμός των μοντέλων που θα παράγονται εκεί θα μειωθεί σε τέσσερα από επτά, δήλωσε ο κ. Μπέρζερ.

Επιπλέον, η Mercedes θα επενδύσει ένα χαμηλό μονοψήφιο ποσό δισεκατομμυρίων δολαρίων στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων βαφής στα εργοστάσιά της στο Sindelfingen, τη Βρέμη και το Rastatt στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο εκσυγχρονισμός αποσκοπεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού, καθώς και της εξάρτησης του συστήματος βαφής από το φυσικό αέριο.

Η Mercedes εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο επέκτασης του εργοστασίου της στις ΗΠΑ στην Tuscaloosa, όπου μπορεί να επωφεληθεί από τις κρατικές επιδοτήσεις βάσει του περσινού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού, ανέφερε η Automobilwoche.

Ο κ. Μπέρζερ δήλωσε ότι η Mercedes είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε περαιτέρω αλλαγές στο ρυθμιστικό περιβάλλον.

«Οι συνθήκες-πλαίσιο παγκοσμίως αλλάζουν ξανά και ξανά, ίσως χρειαστεί να αντιδράσουμε σε αυτό», δήλωσε ο Burzer.

Αν σου άρεσε κάνε