Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου νέο αφεντικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου νέο αφεντικό στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:01 Δημιουργία 04/03/23, 13:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στα χέρια του εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου πέρασαν και επίσημα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανοίγοντας νέα σελίδα στη ναυπηγική βιομηχανία της Ελλάδας, σε συνδυασμό και με την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η σύμβαση μεταβίβασης υπεγράφη μεταξύ του ειδικού διαχειριστή και του Έλληνα πλοιοκτήτη την Τετάρτη 1η Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν αποζημιωθεί πλήρως κι έχουν λάβει πάνω από 120 εκατ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Μέσω τροπολογίας που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες από τη Βουλή αποζημιώθηκαν προνομιακά έναντι των άλλων πιστωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιώργος Προκοπίου έχει κάνει συνεντεύξεις στους εργαζόμενους-interview προκειμένου να προχωρήσουν οι προσλήψεις.

«Ανάλογα με τις δουλειές που θα πάρουμε ως Ναυπηγείο θα προσλάβουμε και άλλους» έλεγε σε δημοσιογράφους μόλις προ ολίγων ημερών στο περιθώριο εκδήλωσης.

«Δεν ζήτησα από την κυβέρνηση ούτε συμβάσεις ούτε επιδοτήσεις ούτε δανειοδοτήσεις. Ήθελα να κάνω κάτι για την πατρίδα» έλεγε τότε ο κ. Προκοπίου και προσέθεσε: «Τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχουν κτίσει κάποια πλοία και συντηρούν τα σκάφη επιφανείας τόσα χρόνια. Η θάλασσα έχει χώρο για όλους

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Προκοπίου μιλώντας στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο Πειραιάς όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες θέλουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά να επαναλειτουργούν τον ερχόμενο Απρίλιο, ο κ. Προκοπίου δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει το χρονοδιάγραμμα. Είχε εκμυστηρευτεί τότε: «Όταν επισημοποιήθηκε ότι ήμουν ο πλειοδότης, ζήτησα να δω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσία υπουργών της κυβέρνησης. Το μόνο που ζήτησα ήταν να επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να τα λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό».

Επίσης έχει δηλώσει: «Αγόρασα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γιατί με τσίγκλησε το όραμα να τα ξαναζωντανέψω και να εστιάσω στις νέες τεχνολογίες και στις νέες δυνατότητες. Να στηριχθούμε στα νέα παιδιά. Να μην δίνουμε τα λεφτά μας στο εξωτερικό για να φτιάχνουμε πλοία και την κρίσιμη στιγμή να βγάζουν τα ηλεκτρονικά τους από την πρίζα. Έχουμε τα πρωτιά στη ναυτιλία πρέπει αν αποκτήσουμε τα πρωτιά και στη ναυπηγική βιομηχανία».

Πηγή: Newmoney.gr

Αν σου άρεσε κάνε