Περικόπτει 1.400 θέσεις εργασίας η Ericsson στη Σουηδία

Περικόπτει 1.400 θέσεις εργασίας η Ericsson στη Σουηδία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 21:50 Δημιουργία 20/02/23, 21:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία σχεδιάζει άμεσα η Ericsson, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο θα επηρεάσει κι άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και νέες περικοπές σε διάφορες αγορές. Θα πρόκειται, μάλιστα, για το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων των τελευταίων έξι ετών.

Πριν λίγες εβδομάδες, η διοίκηση της σουηδικής εταιρείες είχε θέσει ως στόχο τη μείωση των ετήσιων δαπανών κατά 880 εκατ. δολάρια έως τα τέλη του 2023, επικαλούμενη την επιβράδυνση της καταναλωτικής ζήτησης παγκοσμίως.

Εξάλλου είχαν προηγηθεί τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου, τα οποία αποδείχθηκαν αισθητά χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με τις πωλήσεις προϊόντων εξοπλισμού 5G να επιβραδύνουν σημαντικά.

Αυτό οδήγησε τη μετοχή της εταιρείας σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή, οι περικοπές θα αφορούν συμβούλους, εκτελεστικά στελέχη, αλλά και απλούς εργαζόμενους. «Θα διαφέρουν από περιοχή και περιοχή, από μονάδα σε μονάδα» διευκρίνισε.

Αν σου άρεσε κάνε