Χατζηθεοδοσίου: Ενίσχυση με 100.000 ευρώ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Χατζηθεοδοσίου: Ενίσχυση με 100.000 ευρώ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 16:04 Δημιουργία 03/02/23, 15:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τεχνογνωσία, οικονομική αρωγή καθώς και δράσεις που εστιάζουν στην επιμόρφωση, κατάρτιση και εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ανακοίνωσε ο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε από το επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώ σημείωσε ότι όλα τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (κλάδοι και επαγγέλματα) θα ενισχυθούν ισόρροπα προκειμένου να εξελιχθούν και να συντελέσουν στην συνολική πρόοδο της αγοράς.

Εστιάζοντας στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση o κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είπε ότι «είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια. Θα δοθούν 100.000 ευρώ σε δράσεις που θα υποδειχθούν από την ΕΑΔΕ. Θα στηρίξουμε το έργο του κλάδου είμαστε αποφασισμένοι. Ο κύκλος των σεμιναρίων της εκπαίδευσης, του e-learning είναι μεγάλος και θα υπάρξει συνέχεια».

Ακόμα αναφέρθηκε στις υποχρεωτικές ασφαλίσεις που θα πρέπει να θεσπιστούν και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη θέσπισης φοροκινήτρων. Εκτίμησε επιπρόσθετα ότι ο κλάδος έχει προοπτικές, η σημασία του είναι μεγάλη, και το τρέχον έτος τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά καθώς οι ευρωπαϊκές τάσεις καταδεικνύουν ότι υπάρχει σημαντική αναγνώριση στην ιδιωτική ασφάλιση και τον ρόλο της.

Ευρύτερα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο δράσεων για το επιμελητήριο και ενδεικτικά ανακοίνωσε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα:

-η δενδροφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές με 10 χιλιάδες δενδρύλλια και

-η λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας για όλα τα μέλη του επιμελητηρίου και τους άμεσα κοντινούς τους ανθρώπους, καθώς και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους.

Αν σου άρεσε κάνε