ΤΑΙΠΕΔ: Σχήμα συμφερόντων Μελισσανίδη για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

ΤΑΙΠΕΔ: Σχήμα συμφερόντων Μελισσανίδη για το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ UPD 19:32 Δημιουργία 31/01/23, 19:27
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μια προσφορά για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, υπεβλήθη στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τον χώρο όπου διεξήχθησαν τα ιππικά αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και η προσφορά αφορά επενδυτικό σχήμα APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι συμφερόντων του ομίλου Μελισσανίδη.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, μία (1) προσφορά για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση τμήματος του πρώην Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής, όπου διεξήχθησαν τα ιππικά αγωνίσματα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Προσφορά υπέβαλε το επενδυτικό σχήμα της APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED

Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρεμμάτων και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που έχει εκπονηθεί, ορίζεται περιοχή με υποχρεωτική τη χρήση αθλητικής ιππασίας, ενώ στο υπόλοιπο ακίνητο επιτρέπονται αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις με συμπληρωματικό χαρακτήρα προς τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αν σου άρεσε κάνε